Tae Bo – фитнес аеробика в ритъма на танца

Tae_Bo_2.jpgTae Bo е невероятна фитнес система – комбинация от Таe Куон До, бокс и карате и аеробика. Създател на Tae Bo е американецът Били Бланкс, който самият е седемкратен световен шампион по карате и носител на седма степен черен колан по Тае Куон До. Хореографията е изградена на основата на серия от удари, ритници и аеробни стъпки, на фона на ритмична, мотивираща музика. Самият Били Бланкс  определя Tae Bo като комбинация от самоконтрол характерен за бойните изкуства, сила характерна за бокса и грациозност и ритам идващи от аеробиката. На човек не му е нужен дълъг опит с аеробика или Тае Kуон  До, за да тренира Tae Bo.

Освен, че е приятен за практикуване спорт, Tae Bo е отличен начин за горене на калории, оформяне мускулатурата на тялото, придобиване на сила, издръжливост и по-здрав дух. За да е по-силен и траен ефектът от отслабването е препоръчително Tae Bo да се комбинира с подходящ режим на хранене: консумирайте повече плодове и зеленчуци, пилешко месо, бяла риба, избягвайте високомаслените млечни продукти, шоколадът и подсладените безалкохолни напитки. Идеална храна след тренировка са бананите. Ограничете храненето късно вечерта.

Като всяко начало практикуването на спорта може да ви се струва трудно, но с всяка тренировка ще става все по-лесно, а и резултатите от упорития труд не закъсняват. Tae Bo e все по-предпочитан спорт от жените тъй като оформя отлично седалището и бедрата. Препоръчително е да се практикува 3 пъти седмично.

Заслужава си да опитате този интересен и забавен спорт дори само като знаете, че сред практикуващите Tae Bo са звездите Памела Андерсън, Ребека де Морни,  Брук Шийлдс, Поула Абдул, Куин Латифа и много други.

One thought on “Tae Bo – фитнес аеробика в ритъма на танца

  1. Neznam za drugite no az opredeleno se 4uvstvam izklu4itelno dobre sled trenirovka!!!!
    Poprincip predi redovno pose6tavah fitnes zalite, no sled kato se porazrovih pove4e v neta otnosno tae bo-to re6ih 4e 6te e mnogo po udobno da si trenirkam v ku6ti.

Comments are closed.