Хей, мъже ……… Rent a Woman!

В настоящата статия ще бъдат разгледани повече приликите и по-малко разликите в избирането на кола-спътница на пътя и жена-спътница в живота. Избрахме временният избор на кола – Rent a car и привидно постоянното и сигурно  „Съпруга до живот“ като две бази на едно необходимо сравнение.
Нека лицата под шестнайсет годишна възраст както и тези с лабилна нервна система и сърдечно-съдови заболявания поради съображения за сигурност не продължават да четат.
Изборът на жена. Привидно толкова лесно  начинание , което преди години в едни други времена ставаше посредством чувства, пари или междусемейна уговорка сега в нашето настояще се превърна в истинско предизвикателство, в прикрит конкурс, в обявено състезание.
Първопричина е убедеността на мъжкият пол в следния факт приложен в дословен цитат – „На един мъж се падат по 5 жени. Има избор и възможности“. Прекрасно за нас четиримата. Много от Адамовците обаче изключват факта 2 от тези 5 жени да заминат в чужбина, третата да има склонност към себеподобни, четвъртата да не им допада, а петата чисто и просто да не ги харесва. При това положение за тях остава една кръгла нула и това е великолепно! (Простете ми субективизма).
Та и да се замислят и да не се замислят върху горе-посочената теория на вероятностите мъжете ни и със и без тях прилагат строго определени, унифицирани и модернизирани изисквания и условия при избора си на половинка.
Необходимо е да се подчертае преди всичко останало разпространилото се мнение сред  разглеждания мъжки пол, че жените са се превърнали  в пресметливи и меркантилни същества. Е нека тогава преложим сравнението с наемане на превозно средство, а именно кола и избирането на нежна половинка, за да стане ясно, какво е породило това.
Започваме с колата. Най-често от услугата rent a car се възползват заможни, професионално реализирани и крайно ангажирани господа. Случва се също така средно-статистически, дори бедни съобразно съвременните  ни стандарти  мъже да наемат коли.
Преобладава консултацията по телефона, но се срещат директни запитвания, както и в обширната световна мрежа-интернет. Рядка е комуникацията чрез кратко съобщение-sms, иначе широко приложимо в комуникацията с жена. Както при избора си на половинка така и при избора на кола  мъжа акцентира върху марката и модела. И ако в България е малко по-трудно да се бракуват с жена от друга националност, ако не им е такъв късметът или не си я доведат от някоя точка на света то с колите е много по-лесно и достъпно  да е японска, италианска, френска, английска и прочие. Марката е лесна работа както и модела, въпреки че от повечето фирми за rent a car никога не гарантират на  100% и двете, те гарантират категорията. От категорията естествено много зависи и височината на цената.
Пример: Най-евтината и достъпна за джоба кола е най-малката оскъдна на екстри. В този ред на мисли, колкото по-голямо и луксозно е возилото толкова по-скъпо е то.  Съответно, колкото по-надарена, способна  и облагодетелствана с качества е жената толкова повече си струва. А защо тогава жената е меркантилна и пресметлива, а колата не. Защо мъжете са готови да платят в кеш или да изплащат до живот една голяяяяяма и луксозна кола, а за една уууумна и добра жена им се свиди?????
Обажда се мъжът във фирмата за rent a car и поръчва : марка, модел, климатик или не, автоматик или да, с две, три, четири, пет и повече врати, ако е възможно. После идва реда и на другите екстри : допълнителен багажник (за ските например), вериги (за сняг естествено), кабрио или да, дизел или не, допълнителни осигуровки и така и така нататък. И за всичко тези силни, умни и проницателни мъже, които набедиха жените в меркантилност са готови да платят. Глезят, чешат самолюбието си и с удоволствие плащат. Колкото повече – толкова повече, бе казал някога-някъде Мечо Пух.
Дойде реда и на жената. Ако е възможно нека е руса, може и черна, междинните цветове са трудни за асимилиране. По възможност вече да е завършила трите си Висши за да няма оправдания от сорта на- „Трябва да уча имам изпит“ или по-точно „Не мога да откликна тази вечер на желанието ти да спиш с мен“. Подходящо е да е полиглот, а не полуолигофрен. Езиците в днешно време са богатство. Езикът като орган, неговата гъвкавост и трудолюбие също (простете ми вулгарността). Нека едното образование да е право. В нашето съвремие на всеки втори човек му се случва да потърси правна помощ. Облекчаващо душевността и гъделичкащо мъжкото самолюбие е делата да ти ги води жената до теб и то безплатно. Като твоя жена или кандидат такава тя ще издои мляко дори от бика за да ти бъде от полза. Второто Висше по подразбиране трябва да е с медицинска насоченост.  Жените трябва да бъдат запознати с всеки вид болежка и човешка неизправност, да умеят да я манипулират и лекуват. Третото Висше е по избор или по-скоро според индивидулните особености на отделния индивид представляващ силният пол.
Удачно е жената да произхожда от заможно семейство. Хобитата и да са домакинстване включващо пране, готвене, шиене, гладене, бродиране, везане, тъкане, лъскане на подове, чинии и чаши. Бърсането на прах да влиза в пакета, както и довеждане до блясък и изящество на банята, спалните помещения и всеки ъгъл на жилищния дом.
Важна отметка в изискванията е всякакви видове ремонтни действия, възстановителни процедури и корекции по жената да бъдат поети от чужди лица както фирмата за rent a car се грижи за колите си.
Сред изискванията е в интимната сфера жената да не е човек, а животно – ягуар например, предпочитано возило от представителите на мъжкия пол. Значима екстра е сдържаността, тоталната липса на ревност и предразсъдъци, както и противно на количеството Висши образования умерен и съкратен към бедност речник.
Със сигурност в опциите съществуват още екстри както за автомобила така и за жената, но защо господа сте склонни да смятате, че само първото има цена и защо си позволявате да плащате само нея? Какво ви наведе на мисълта, че можете да платите само за колата си, която няма да заспива до вас, няма да търпи естествените звуци и аромати, които излъчва тялото ви, няма да ви направи бащи и няма да се съобразява с времето и пътната обстановка за да ви обича?
Искате много от една кола и от една жена , тогава се подгответе психически, физически и материално и без възражения.
Изберете си кола под наем , изпробвайте най-доброто и го купете за себе си. Изберете си жената без да злоупотребявате с количеството опити за да не фалирате, вземете си една за себе си и забравете за израза „меркантилна кучка“. Такова понятие наистина има, но то важи само за развалената кола извън гаранция и глупавата жена с евтини схващания. Последното ще коментираме по – нататък.
На добър час и успешен Rent a Woman!

Благодарим за статията на Анна Кунчева – гост автор в онлайн списанието за жената и мъжа tiaitoi.net

One thought on “Хей, мъже ……… Rent a Woman!

  1. е браво—най-после някой да назове нещата с истинските им имена.когато един мъж ми каже че ме харесва–или ми прави предложения за любов–но не ми предлага нищо друго– му казвам–ок– може и да стане. той настоява а аз му казвам –има време защо да бързаме, Ако е умен -ще се усети, ако не е ще продължава да пита–Кога– докато разбере– 4е –никога-

Comments are closed.