Чувствате ли се комфортно на работното място?

Чувството, че сте просто поредния служител или работник в дадена организация може значително да се отрази на самочувствието ви, на душевното ви състояние. По-трудно се съсредоточавате, по-трудно вземате решение и по-некачествено вършите възложените ви задължения в офиса. Посрещнете с други очи работата си и бъдещата си кариера.

Поставете си цели. Какво най-много желаете? По-сериозни отговорности? Напълно различна от вашата работа? Когато решите какво всъщност искате да постигнете в работен план ще се почувствате по-сигурно. Сякаш държите нещата под контрол и вашите ежедневни задължения ще придобият по-голям смисъл и ще хвърлите поглед върху цялостното развитие на кариерата ви.

Оставете настрани негативното отношения към работата си и офиса. Не закъснявайте за работа, това винаги прави лошо впечатление. Не правете смешни физиономии зад гърба на вашият шеф и не му се подигравайте, дори и да знаете, че той няма как да ви види или чуе. По този начин не правите нищо повече освен да саботирате сами себе си. Оставете настрани негативното отношения и шансовете ви за подобрение значително ще се увеличат.

Бъдете креативни. Предлагайте начини за оптимизиране на работния процес, методи за по-добри резултати. Давайте предложения за сплотяване на екипа. Подобни инициативи винаги правят добро впечатление и дават тласък за по-нататъшно развитие.

Намерете приятел в офиса. Наличието на положително настроен приятел в работната атмосфера улеснява процеса на работа. Чувствате се по-позитивно настроени и работата е по-приятен и забавен процес, а когато ви е приятно и забавно се чувствате по-мотивирани.

Работете в екип. Нека колегите ви са съюзници, с които заедно участвате в постигането на успешен работен процес. Заедно по-лесно можете да се справите с възложените задачи и по-леко един на друг да облекчите натовареността си. Работата в екип по-често е ценена и от работодателя и се смята за много ценно качество.