Характеристика и предимства на декинг

Използването на естествен дървен материал на открито е красиво, но трайността му ще бъде много малка. Непрекъснатата смяна на темпертурата, повишената влажност ще предизвикат гниене и с това приключва използването на това покритие. Използването на антисептични препарати могат да удължат живота му, но не решават проблема.

Особена популярност има терасната дъска, в основата на която лежи дървесно-полимерен композит. Предлага се декинг от масивна дъска и композитен. Сред предимствата на втория вариант можем да посочим редица такива. Преди всичко той е устойчив на плесени и гъби, както и на влиянието на насекомите. Не се поддава на рязката промяна на температурата, както и на слънчевите лъчи. По тази причина той запазва формата и цвета си в продължение на много време. Не се разсъхва и не се надува. Композитният декинг не се нуждае от постоянни сезонни грижи. Не се налага да се боядисва или да се ползват различни видове лак.

Не се появяват дефекти от вида на напукване, възли. Може да се монтира без да се оставя разстояние между отделните дъски, което не позволява да расте трева и да създава проблеми. Така дъските не се деформират, а не създават проблеми и на дамите с високи токчета. Химическите препарати и абразивните не нанасят вреди на качеството му.

Колкото и предимства да притежава декинг, то трябва да се съобразите и с местата на ползване. Естествено е да не се допуска ползването му под постоянното действие на водата. Местата, които не се огряват от слънцето и няма вятър не са подходящи, защото ще се появи плесен по подовото покритие. Декинг е уникален със своите характеристики материал, но използването му трябва да бъде грамотно.

Монтажът на декинг следва да се направи от майстор, за да сте сигурни в дългия срок на ползване. Уникалните му качества не са гаранция за продължителна експлоатация, ако монтажът не е качествен. Върху каква основа ще се постави, как ще се свържат отделните дъски, зависи от конкретното място, на което се монтира. След приключване на работата по поставянето на декинг, трябва да се погрижите за отстраняване на праха и стружките по неговата повърхност. И запомнете, че при изпълнение на всички работи правилно, терасната дъска ще функционира дълго време.