kartina-za-hola

Тенденции за интериора с картини

Модните тенденции в изкуството и живописта непрекъснато се сменят. Посоките се развиват динамично и е невъзможно да се предвидят утрешните тенденции. Много от модните тенденции, които станаха популярни през 80-те години на миналия век, сега отново са модерни.

Природност и естественост

Борбата за околната среда и здравословния начин на живот е особено актуална тема днес. Тази тенденция е отразена и в изобразителното изкуство.

Жителите на големите градове не могат да си позволят често единство с природата, така че прибягват да „заместване“ под формата на композиции и детайли на декора с естествен сюжет.

Еко

Еко-боядисването е модерно направление на рисуването. Картините се създават от естествени „продукти“. Картините, направени от мъх (естествен или изкуствен) са уникални.

Тенденция минимализъм

От няколко години минимализмът е един от лидерите в интериорните тенденции. Характеризира се с яснота, сбитост, изобилие от светлина и пространство. В същото време минимализмът не предполага празнота и безжизненост.

Изборът на картини за този стил, може да бъде абстракт, минималистичен пейзаж, натюрморт, авторски портрет и геометрична фигура.

Геометрия

Геометричният орнамент е израз на яснота, естетика и стил. Несложните геометрични форми не претоварват интериора и винаги изглеждат модерни и леки.

Комбинира се с функционални мебели с опростена форма. За спалните се избират големи геометрични шарки, за да не натоварват очите. За всекидневни и кухни, напротив, е подходящо по-малка картина- дава динамика.

Абстракция

Абстракцията не се ограничава до форми и рамки.

Сега на мода е абстракцията, направена със златни листа (материал, който имитира злато). Често се използва за декориране на мебели и интериори.

Особен интерес представлява техниката за комбиниране на злато и сребърни листове върху платно. Комбинацията от нюанси на два метала изглежда благородна и луксозна.

Картина с абстракция и геометрични форми ще се впише хармонично в интериора на стая или всекидневна, ако нейният дизайн има други “абстрактни” елементи. Например, декоративни възглавници или тапети с абстрактен сюжет, завеси / тюл с размазани контури и шарки.