Светът на жената

Животът на всяка жена преминава през няколко етапа и в повечето случаи той е свързан с намиране пътя на разбирането на един мъж -да разбереш приятеля си, да разбереш съпруга си. В крайна сметка за всички тях оставаш онази малка глезла, жена, която не знае какво иска.
Всъщност отговора за разнищване природата на жената не се ли крие в дълбочината на нейното опознаване, т.е старанието на един мъж да разпознае навиците, желанията, мечтите у жената до себе си.
 Във въпроса на всяка жена се крие отговор, стига всеки мъж да има усета да го открие.
„Скъпи какво има за вечеря?” си е чиста молба”Няма ли да сготвиш нещо” или „Не е ли време да излезем някъде да хапнем, писна ми вкъщи” или „Дано не си изпил парите за вечеря, време е да се вразумиш”.
Да предразположиш една жена-това е изкуство! Дори да няма желание за секс,  да я разтопиш от романтика и очарование, за да получиш все пак своето, а на една жена не и е нужно много, всъщност нежният пол се храни с емоционалните, малки жестове, милите думи, не претъпкани с ласкателства ,с малките неща от живота, всичко останало си е чиста проба глезене, а като споменах глезене…ооо, глезете половинката си, тя обожава. Любовта не е даденост, а уважението не е притурка към любовта. Всичко се печели и поддържа. Жената и мъжа не обичат вечно, научно е доказано .Напълно възможно е обаче всеки сам по себе си  да поддържа тръпката, онзи тънък сладък момент между двама души, интимно и неповторимо дори и след 50 години заедно, напук на сивото ежедневие и иначе не лекия начин на живот. Всеки ден човек трябва да доказва любовта си, привързаността си, нуждата от грижа и топлота. Ето защо понякога връзката се превръща в навик, навика да имаш човек до себе си.
Връзката за жената е симбиоза-нито само секс, нито само романтика, всичко в купом. Тогава чувствата се прераждат и са най-сладострастни.
Какво иска една жена ли-естествено много неща, но то се синтезира в няколко думи-внимание, уважение, грижа, стабилност и любов.
„Ева”не иска да се срамува от мъжа до себе си(той е този ,който я представлява всъщност),не иска излишни комплекси (в крайна сметка тя е с него защото е самият себе си), предпочита „мачо” (но не и в последствие ”мечо”), не търси „Адам” по кръчмите (защото го очаква в леглото), държи на еманципацията (но не и на финансова семейна  стагнация), не обича думи без покритие, но пък обича да бъде обичана. Затова и ревнува, от всичко ревнува щом не получава внимание и това ще и бъде простено, защото значи, че любовта е някъде там и тя я брани.
За жалост много дългогодишни връзки се „стопяват”, тъй като някой от двамата е забравил „задълженията” си към тази връзка.”Сладки” задължения, породени от чувства.
Така,че мъже-аполони, ниски, високи, закръглени, кльощави, емоционални или странни, богати или бедни, обръщайте внимание на половинката си, дори я ревнувайте по малко, разпалвайте, когато най-малко очакват огънчето наречено любов и вярвайте много бързо ще разберете Жената, защото всички нейни прищевки ще бъдат безсилни.

Благодарим, за предоставената статия на Мариета, гост-автор в списанието за мъжа и жената Тя и Той