banyta

Санитарен фаянс – разширена база

В България е прието под наименованието санитарен фаянс да се разбират най-вече: тоалетни чинии, умивалници, биде, писоар. Когато обаче пазарувате онлайн от магазини разположени в западна Европа, може да се заблудите, защото там няма понятие санитарен фаянс.

Това което се води западен стандарт и означение на така добре познатата у нас терминология– санитарен фаянс, санитарен порцелан или дори санитарна керамика – всъщност се означава като sanitary ware.Това буквално значи санитарни изделия! Ключовата дума в случая е санитарен. Тоест изделия, които със своите материални качества осигуряват възможно най-добрата хигиенна среда в помещения или среда където има предпоставки за натрупване на повече мръсотия.

Казано с други думи под шапката на санитарния фаянс попада всичко, което допринася за здравословна среда на живот. Ето защо гамата от продукти, които попадат в тази категория на Запад е много по-голяма. Към споменатите вече умивалници, тоалетни чинии и писоари, попадат още смесители за баня и кухня, хавлийници и поставки за кърпи, пиедестали и конзоли, сапунерки и етажерки. Както виждате, това са изделия, които не е задължително да са изградени от керамика, но те имат конкретно приложение и функции, за да запазят високо хигиенна среда в дома, именно там където има най-голяма нужда.

Така че когато пазарувате санитарен фаянс независимо дали в онлайн магазини в България или от магазини в Европа не се чудете от разликата. Целта ви трябва да бъде да си осигурите най-добрите санитарни изделия за вашата баня и за вашия дом, за да могат конкретно да извършват всички функции свързани с хигиената и здравословната среда. Връзката между всички санитарни елементи в тоалетната и банята трябва да е неразривна, да има правилно разпределение на всички изделия, за да може всеки отделен елемент да върши своята функция.

 

Ето защо е важно да възприемате санитарния фаянс като нещо много повече от просто един умивалник, тоалетна чиния и биде. Това са повърхности в интериора на банята и тоалетната, в цялото домашно пространство, които осигуряват най-важното нещо – защита от натрупване на вредители и мръсотия, и достъп до висока хигиенна среда.