Професионален домоуправител – решение на проблемите във входа

Ако ви е писнало домоуправителят да не взима отношение по вашите проблеми, защото е прекалено зает или просто не иска да се разправя със съседите, то значи е дошъл моментът, в който да се възползвате от професионалист, който познава Закона за управление на етажната собственост. Е, вярно че може да платите малко повече, но ще живеете в пълно спокойствие.

Мнозина вече се възползваха от услугите на професионален домоуправител, тъй като не могат да намерят компетентен човек сред съкооператорите. Те останаха доволни, тъй като повериха тази задача на познаващ законите юрист. За никого не е тайна, че повечето от управителите не са запознати със законите, а и не искат да ги отворят, за да видят какви са им задълженията.

Най-после се появи адекватно решение на проблемите във входа, макар че немалко хора все още нямат доверие в професионалното управление. Ако обаче изберем качествена фирма, то можем да се надяваме на адекватни реакции от страна на професионалния домоуправител. Последният ще направи всичко възможно да въведе ред във входа и да останете доволни. Избирайки професионален домоуправител ще получите отговорност и безпристрастност. Това са най-важните качества за тази работа, която налага успешна комуникация с живущите във входа на блока или кооперацията. Излъченият кандидат ще води домовата книга, ще кореспондира с институциите, и ще прилага Закона за управление на етажната собственост.

Проблемите с шумни съседи ще останат в миналото, а ремонтните дейности на сградите ще бъдат приоритет за професионалния домоуправител. Не на последно място идва и събирането на различни такси, което представлява голяма сложност за много касиери в различните видове сгради.

В обобщение
Даваме си сметка, че услугата професионален домоуправител, е нова и непозната. Това обаче далеч не значи, че не би трябвало да ѝ гласуваме доверие. По-добре направете инвестиция в професионалист, отколкото да ангажирате човек, който не знае, не иска и не може да се справи с отговорната работа. Последната дума е ваша, но не забравяйте написаното в тази статия.