prechi li seksut

Пречи ли сексът на спорта?

Този въпрос вероятно вълнува много начинаещи спортисти. Балансираният полов живот е важен за успеха във всеки спорт. Сам по себе си сексуалният акт е изтощителен процес, свързан с голямо изразходване на енергия и разпиляване на сили. Не е тайна, че преди важно състезание, много спортисти се въздържат от секс поне седмица преди състезанието.

Дори когато не тренира, амбициозният спортист е непрепоръчително да прави секс повече от 3 пъти седмично. Твърде интензивният полов живот води до т.нар. „хормонален глад”, който понижава тонуса на организма и изтощава физическите и психическите му сили. Преумората, нарушаването на съня и на храненето, са разрушителни за спортиста, който се бори за напредък.

Сексът е нещо нормално и необходимо за всеки спортист. Разбира се и тук има много нюанси и индивидуалност, както при съня – някой се наспиват с 6 часа, други с 9,10 часа. При следване на балансиран полов живот в кръвта постъпват повече полови хормони, а това увеличава мускулатурата, работоспособността и мотивацията за успех.