Правилна употреба на парфюма

parfume___use.jpgПарфюмът и ароматната козметика са допълнение към завършената натура на жената. Ароматът е аксесоар към облеклото. Ароматите спадат към няколко основни категории – растителна, ориенталска, цветна, морска и плодова.

Растенията, които могат да служат за създаване на ароматизираща козметика са: анасон, дафинов лист, бергамонт, кардамон, кедрово дърво, евкалипт, тамян, гардения, здравец, ирис, жасмин, лавандула, лимон, люляк, лилия, момина сълза, магнолия, мъх, портокал, пачули, бор, малина, роза, чай, сандалово дърво, ванилия, теменуга. Животинските продукти, използвани в парфюмерията, са: мускус от мъжки елен, амбра от китова мас, масло отделяно от бобрите. Всички те внасят неповторим чар и неразгадаема мистерия в аромата, както и непостижимото с друго средство сексуално влечение.

Особено внимание трябва да обърнете на начина, по който ароматизирате тялото си, така че да запазите качествата на ароматизиращия продукт и да оставите удоволствие на себе си и околните. При поставянето на парфюма има няколко основни правила:parfume3.jpg

Пръскайте пулсиращите места на тялото – извивките на вратлето, китките, лактите, сгъвките на коленете, цепката на бюста.

При поставяне на парфюм на китките те никога не се търкат, защото това разваля аромата на парфюма.

Добър похват е да се напръска въздуха и да преминете под ароматния облак.

Не пръскайте върху косата и дрехите. Имайте предвид, че понякога парфюмът променя ароматните си качества на различните типове кожа. Затова е най-добре, когато купувате парфюм да напръскате китката си и се поразходите известно време с този аромат. Така ще разберете дали парфюмът понаса на кожата ви и дали настроението, което носи парфюма ви харесва.

parfume4.jpgБезразборното ароматизиране на тялото не е желателно. Съсредоточете се върху един аромат и използвайте цялата серия за поддръжка на тялото – душ-гел, тоалетно мляко, тоалетна вода и др. Правилният начин за намазване на тялото е от стъпалата към деколтето и ръцете. Много от козметичните компании предлагат неароматизирани продукти, които можете да използвате в случай, че не харесвате да миришете на цветна градинка, а държите на аромата само на парфюма.