dush-kabina

Полукръгла душ кабина – идеалното решение за малки и големи бани

Изглежда, че е нещо обикновено и въпреки това грешният  избор на душ кабина може да наруши цялостната подредба и да затрупа интериора. Душ кабината е любим елемент от оборудването за баня. Повече от половината от населението не може да си представи живота без нея.

Трябва да изберем душ кабина от гледна точка на нашите нужди, както и размера на интериора, въпреки че в случая с големи бани това всъщност няма значение. Малките бани, в които всеки свободен сатиметър е важен, са по-взискателни.

За да бъде банята едновременно функционална, удобна и приятна за ползване, струва си да си вземете полукръгла душ кабина. Две стени на такава кабина са съседни на стените на банята, обикновено са облицовани с керамични плочки или друг водоустойчив материал, останалите са направени от стъкло или пластмаса. Такава кабина ще се впише идеално в един от ъглите на вашата баня и няма да заема твърде много място. В допълнение, неговата рационализирана форма ще направи интериора лек и няма да изглежда претруфено.

Ако искате оптически да увеличите малка банята си, заложете на полукръгла кабина, изцяло от прозрачно стъкло. Светлината, отразена в него, ще създаде впечатлението, че банята е била много по-голяма, отколкото е в действителност.

Ако имате наистина малка баня, изберете кабина с плъзгащи се врати, не отваряща се навън. По този прост начин ще спестите място и ще допринесете за увеличаване на функционалността на интериора.

Факт е, че полукръглите душ кабини са най-подходящи за бани с малка използваема площ, което не означава, че не могат да се използват в големи и просторни бани. В разкошния интериор те могат да бъдат брилянтно допълнение към оборудването, в което ваната играе основна роля. В крайна сметка не всеки иска да прави дълги бани всеки ден. Понякога бързият душ е нещо, за което мечтаем.  В голям интериор с вана със сигурност идеално ще пасне такъв тип душ кабина.

Източник: Faians.com