Подходящата прическа за вашето лице

curly.jpgСъществуват множество видове прически, но не всяка ще ви отива, освен ако прическата пасва на формата на лицето ви. Описваме ви различните прически, които биха паснали на определена форма на лицето.

Овално лице.

Овалното лице е перфектното лице. Почти всяка прическа ще отива на това лице, независимо дали е дълга или къса, права или къдрава. Ако имате овално лице, ще направите добре, ако прическата ви е на пластове до брадичката или до скулите на лицето ви, за да ги подчертава по-добре. Въпреки опитите да избегнете прически, които добавят обем на върха на главата ви, те ще направят лицето ви да изглежда по-продълговато.

longh3.jpg

Продълговато лице

Ако имате продълговато лице, вие трябва да създадете илюзия с широчината, за да постигнете баланс. Може да прибавите широчина, ако държите косата си дълга и носите на една страна бретона си. Също ще изглеждате добре с къдрици или вълни, които ще оформят лицето ви. Не трябва обаче, да оставяте косата си прекалено дълга, както и да я подстригвате прекалено късо.

Кръгло лице

Хората с кръгли лица се нуждаят да намалят широчината на лицето като прибавят дължина. Ако имате кръгло лице трябва да създадете илюзията за дължина, като имате прическа дълга малко под брадичката, или на завършени пластове. Не подстригвайте косата си на черта и не изтънявайте косата си, така само ще наблегнете върху закръглеността на лицето ви.

longh6.jpgКвадратно лица

Ако имате квадратно лице, това означава, че челюстта ви е по-остра. Номерът на прическата при квадратните лица е да изместите вниманието от тази челюст. Късите къдрици правят точно това, толкова доколкото дължината на пластовете започва точно под челюстта. Ако лицето ви е квадратно трябва да избягвате късите прически на черта или да носите къс бретон. Това само ще наблегне върху формата на лицето ви.

Лице във формата на сърце

При лице във формата на сърце заострената брадичка отдалечава вниманието от очите. Ако имате лице във формата на сърце трябва да насочите внимание върху очите си, като носите бретон на едната страна, или може да оставите косата ви да порасте и да направите прическата си на пластове до врата.

2 thoughts on “Подходящата прическа за вашето лице

  1. Pingback: pligg.com

Comments are closed.