Пестим място с плъзгащи интериорни врати

plazgashti-se-interiorni-vratiМного домове търсят алтернативни начини да разширят квадратурата си. Като че ли, винаги важи максимата, че колкото и да е голям нашият апартамент, той все не стига, за да поберем всичко в него. За това модулни решения, плъзгащи интериорни врати, приобщаване на терасите и усвояване на сервизните площи са едни от най-честите варианти, за да се сдобием с някой друг квадратен метър.
Хората често споделят, че само смяната на обикновените врати с плъзгащи интериорни врати им е спестила много главоболия и ги е зарадвала с нова площ, която допреди това е била заета от отварящо се крило.

За да бъде изборът Ви на плъзгащи интериорни врати лесен, е добре да знаете няколко неща. Най-основното от тях е, че възможностите на изработка са неограничени. Плъзгащите интериорни врати от Titan-doors.com могат да бъдат изработени от всички материали подходящи за врати. Това дава свобода да съчетаете новата плъзгаща интериорна врата с другите в дома си. Така няма да се получи неприятен ефект на рязка промяна в общата визия на дома Ви, а ще постигнете плавно сливане на всички елементи в едно. Това е много важно, тъй като на този факт се основава усещането за уют. Всичко което ни се струва хармонично и не „дразни” сетивата ни, ние наричаме уютно.

Материалите, с които може да се направят плъзгащите интериорни врати са фурнир, ламинат, съчетание със стъкло и т.н. Съчетанието на дърво със стъкло стои изключително добре, леко и много лесно са асимилиране. Плюсовете са много. Плъзгащите интериорни врати с остъкляване стоят ефирно и въздушно. Те пропускат светлина и това осигурява допълнително слънце в дома Ви. Не е за подценяване и фактът, че освен, че ограничават едното от другото пространство, дават възможност светлината да нахлува от едното в другото пространство. Те могат да бъдат направени с матирани остъкления, така че да разделите визуално двете помещения, без да ги затваряте зад плътна врата.

Те се изработват технически от максимално най-леката конструкция. Това има своите плюсове при експлоатацията. Така отварянето и затварянето става лесно, без почти никакви усилия. На практика тази лека конструкция не създава никакви натоварвания и вибрации към стените.

Може да не се съобразявате с лайстните по пода, ако изберете плъзгащи интериорни врати с водач горе. Това е лесен за направа вариант, който ще Ви спести много главоболия в ежедневието. За това, все по-често хората го предпочитат и използват за дома, офиса или магазина. Така не се налага постоянно да се съобразявате с лайстната на пода.

Освен, че спестявате място, монтирайки си плъзгаща интериорна врата, Вие печелите един дизайнерски ефект, който всеки гост в дома Ви ще забележи и оцени.