Перфектен грим за минути

Няма значение кое време на деня е или колко сте заети, съществуват няколко златни правила за слагане на грим. Ето и кратък наръчник как да се справим с войната за бърз и ефикасен грим.

fonduten.jpgПоставяне на фондьотен

Фондьотенът трябва да е в перфектно сходство с цвета на вашата кожа. Никой не изглежда добре, ако кожата му на цвят наподобява тиква! Внимавайте как поставяте фондьотена около устните си. Винаги бъдете сигурни, че фондьотенът е равномерно поставен и е в отлично съчетание с вашата кожа.

Съвет: Ако използвате лъщящ хидратичен крем преди да нанесете фондьотена, тогава кожата ви ще придобие ярък цвят.

Тъмните кръгове под очите

krygove_pod_ochite.jpg

Няма начин! Има голяма гама от продукти на пазара за различните тонове за прикриване на тъмните кръгове под очите. Не се изкушавайте да поставите два нюанса по-светли сенки за очи от вашата кожа. Внимавайте слоя, който поставите да не е твърде плътен. Отделно от факта, че ще изглеждате така, сякаш носите прекалено много грим, но също ще засегне деликатната кожа под очите. Запомнете, че искате да „оцветите” тъмните части под очите, а не да ги замаскирате.

Съвет: Добре огледайте действителния цвят на тъмните кръгове под очите ви. Ако те са сиви, леко нанесете нежен розов нюанс на тъмните кръгове преди да поставите фондьотена. Ако кръговете под очите са с леко син отенък, използвайте лек прасковен цвят преди фондьотена.

Поставяне на пудра

pudra.jpgЛеко поставяйте пудрата, като използвате ронлива пудра и голяма четка за нанасяне. Бъдете сигурни, че си купувате добра пудра, която няма да „потъне” във вашата кожа.

Съвет: Преди да нанесете пудрата, опитайте се да попиете фондьотена с кърпичка, салфетка или памучен тампон. Това ще отстрани всякаква излишна мазнина и ще предпази лицето ви от лъщене.

Червило!

chervila.jpg

Каквото и червило да използвате, има едно златно правило, което трябва да следвате… бъдете сигурни, че то е в тон с цвета на кожата ви, косата ви и цвета на очите ви. През нощта слагайте по-тъмни нюанси, а през деня ще изглеждате приятно с по-бляскави тонове.

Съвет: Ако искате устните ви да блестят, може да нанесете блестящи сенки за очи над червилото, за да създадете нов искрящ нюанс, напълно безплатно!