Най – голямата женска лъжа – не тази за „размера”

Жените лъжат, да – време е да си го признаем. Като започнем с това, че размерът няма значение и стигнем до „кафе с приятелка” – ама с брада.
Всяка една жена твърди, че търси идеалния мъж. Този с перфектните обноски, с гладко избръснатото лице и прилежно пригладения ръб на панталона. Всяка дама го търси нали !? – да, ама не.
Разбира се, има жени които обичат спокойствието си и предпочитат добрите момчета. Но е жалко, че само две от десет представителки на слабия пол са такива, почитателки на спокойствието. Останалите осем предпочитат по-интересни занимавки.
Най – голямата женска лъжа е, че всяка иска принца, но всяка се захваща със злия магьосник. Ами така е, кой не си е имал работа с лош герой. И кой не е пострадал от него.
Най- голямата лъжа сама по себе си е съставена от множество малки.
Брадата – реклами за гладкоü избръснати мъже, гелове, ножчета и т.н. Кой ги гледа !? Друга обаче е реакцията когато видим на постер на известна дизайнерска марка небрежно брадясалия манекен. И отново лъжа – гледаме дрехите !! Признаваме си – брадата ни харесва, с мярка разбира се, но определено ни харесва.
Дрехите – перфектноü изгладена риза, идеален възел на вратовръзката и ръб на панталоните – е да, за чиновник, може би. Друго е като видиш размъкнатите дънки, които ами да, подчертават. Ризата заменяме с фланелка и сме съвсем близко до истината, с малка подробност истината е, че харесваме всичко това страшно много, но захвърлено на стола.
Маниерите – сдържано поведение, премерени обноски, изисканост.ü Да, подсещат  за грешна сексуална ориентация. Жените също, както мъжете за запазили нещо примитивно. Харесваме по-силните от нас. Хубаво е да знаеш, че ако някой те обиди ще си получи заслуженото – и не, заслуженото не е културен разговор !
Държанието – идеалния кавалер, отваря вратите пред тебü дърпа ти стола – да във филм, евентуално. Такива мъже почти не съществуват и вината си е само наша. Търпим си невъзпитаните мъжкари, защото знаем какво получаваме от тях и какво е то в сравнение със това което ни дават културните момченца. Доброто държание, или премрежения поглед !? – ама честно!
Грижите – ами, ако стои пред огледалото повече от нас. Ще помислим за повече огледала или за генерална смяна… Няма нищо лошо в един поддържан мъж, ама хайде да не прекаляваме. Козметичките са си нашо откритие и желаем да си останат такова. Откритие на мъжете е, че могат да си бъдат естествени ( не говорим за горски масиви) и пак да си ги харесваме.
Време е и ние жените да признаем, харесваме си лошите момчета. Погледът ни винаги се спира първо на мачото с огромните сини очи, а ако вие имате късмета да сте седнал до него с вашия перфектен ръб на панталона, може би след него….ще бъдете оценен.

Благодарим, за предоставената статия на Венелина Атанасова, гост-автор в списанието за мъжа и жената – Тя и Той

One thought on “Най – голямата женска лъжа – не тази за „размера”

  1. Ей, на хората не им омръзна от крайности и това си е. Никому ли не хрумна идеята, че идеалният мъж е точно там някъде по средата, неизпадащ в нито една от двете екстремностите??? Хем независим и силен, хем романтичен, когато се намери Подходящата да го предразположи. Хем импулсивен и екстровертен, хем аналитичен и вглъбен, когато трябва…хем….хем…
    И преди някой да каже, че такова животно нЕма…Има, постига се, трудно е. Но не и невъзможно. Именно стремежът към съвършенство е онова, което бута нас – хората да вървим напред…Така че девойки, не се отчайвате. Работете над себе си и се усъвършенствайте, защото един такъв балансиран тип ще търси подобна нему балансирана жена. А който търси…все някога намира! ;)

Comments are closed.