Макси блузи – правилният избор

Най-разпространената грешка при избор на макси блузи е, че дамите с пищни форми избират широки модели, за да изглеждат стройни.

Липсата на перфектни форми не трябва да ви създава проблем – може да си изберете дреха, която ще скрие недостатъците и ще подчертае предимствата на фигурата ви. За съжаление широката дреха не решава проблема – тя ви прави още по-обемисти.

По тази причина някои жени престават да обръщат достатъчно внимание за себе си, а не трябва да е така. Сред широкия асортимент женски дрехи особено внимание заслужава блузата.

С правилно избраните модели макси блузи може да изглеждате привлекателни и женствени.

Разбира се, за да се направи правилния избор, трябва да се съобразите с много фактори – материя, цветова гама, щампа, наслояване, дължина. При правилно комбиниране на посочените фактори дамите с пищни форми ще изглеждат много добре в зашеметяващо красива блуза.

При избор на модела е необходимо да се обърне внимание на материята, от която е изработен. За работа и за ежедневието е за предпочитане модел от лека естествена тъкан.

За специален случай е подходяща коприната. Добър вариант е блуза от коприна с комбинация от дантела.

Трикотажните тъкани не са подходящи, защото подчертават всички недостатъци на фигурата.

За цветовата гама на макси блузите е важно да не са в ярки, крещящи цветове. За лятото и пролетта са подходящи пастелните цветове. Особено красиво изглеждат цветовете лилаво, сиво и розово.

Зимата дава шанс на тъмните цветове, като за освежаването им могат да се добавят ярки аксесоари.

За да изглежда фигурата стройна трябва да се обърне внимание на моделите с вертикални и диагонални ивици. Добре изглеждат и моделите с щампи в долния край.

Не са подходящи макси блузи с хоризонтални ивици и асиметрични щампи. Те визуално насочват вниманието към излишните килограми.

Роклите, както и блузите, украсени с къдри и драперии не са подходящи за пищните дами. С такива модели е малко вероятно да изглеждате женствено. По-добре е да си купите блуза тип риза с маншет на ръкавите.

За да намерите подходящата дължина на макси блузите е добре да се ориентирате по най-обемната част на бедрата – около пет сантиметра над или под нея ще ви бъде добре. Това ще бъде максималната и минималната дължина.