Любовта за нея, любовта за него

Възможно ли е да погледнем любовта едновременно през очите на мъжа и през тези на жената? Ще бъдем ли сигурни, че представите и на двамата в пътешествието, което са поели, наречено връзка са еднакви, или поне се доближават в по-голямата си степен? Има толкова много хора по света, всеки един със своите начин на мислене, чувства, приумици и какво ли и още не. Колкото са хората по света, толкова лица можем да открием за любовта. Но как да сме сигурни, че любовта с нашия избраник е най-подходяща, как да знаем, че и двамата сме на една и съща вълна?

Колкото и разновидности да има любовта има определени точки, които са едни и същи за голяма част от жените и такива, които си приличат за повечето мъже.

Жените обичат романтиката. От малки жените обичат красивите приказки, романтичните филми и книги. Нежната половинка си е изградила мнение за любимия като за мъжът, който ще ги обича, защитава, закриля, който ще им показва ежедневно любовта си, ще е мил, нежен и грижовен към тях. Нищо лошо няма в това. Повечето ще си кажат „а, какво толкова сложно има в цялата картинка”?

Мъжът от друга страна иска да остане силната страна във връзката, не мъж под чехъл, а мъж с големи букви. Той иска да развие мъжкарското в себе си, да носи по-голямата част от доходите на семейството, думата му да тежи и да се чува, не обича въпроси, свързани с любовта и трудно изразява чувствата си.

Можем дори да определим любовта, която се заражда между мъж и жена, като едно дете, като съвсем различен организъм, който едновремено е отделен от тях и част от тях. И докато жената желае нежност и романтика, то мъжът показва сила и мъжество пред любовта. Така това създадено от нея и него „дете” се разкъсва едновременно между нежност и груба сила, между доминиране на тя или на той. Отново стигаме до така наизустената от нас дума „компромис”. За да има хармония във връзката между мъжът и жената компромисът играе важна роля. Замислете си, ако наистина чувствате, че сте открили чудесен партньор и той или тя е до вас нима е необходимо постоянно да ви повтаря, че ви обича или заслужавали си постоянно да показвате мъжество, за да се чувствате значим. Не, разбира се. Не правете компромис с човека до вас, а със самите вас. Изложете вашите приоритети по най-подходящ начин и се замислете кое наистина има истинска стойност и кое не. Възможно ли е да пречупите някои ваши желания, навици, дори и част от самочувствието си в името на любовта? А, когато го направите може би ще откриете, че без тези спънки във вашата връзка се чувствате по-щастливи и облекчени. Разбира се, не трябва да забравяме, че в една връзка участват двама души и компромиса, приоритетите, насочени един към друг трябва да се изпълняват и от двете страни. Нека още от днес направим първата стъпка към по-щастлива връзка!