Като на кино…….. За любовта и успеха след “THE END”

Тя е съвсем обикновено момиче. Точно като всички около нея. Едно работещо момиче, така де, всъщност корпоративен лъв, живее в нова луксозна къща, има куп известни приятели и съпруг с външност на гръцки бог, който по случайност е и милионер. Тя не е прекалено висока или прекалено ниска, прекалено дебела или прекалено слаба – просто е идеална. Косата й е ослепителна, дълга и блестяща, кожата й -безупречна и  сияеща, а тялото й – толкова прекрасно, че не бихме могли да намерим нещо в него, което бихме променили. Както споменахме, тя е просто едно обикновено момиче. Всички знаем тази история. Или може би не точно тази, но това никак не е от значение. Истории като тази…колкото искаш! Случват се толкова често…ама във филмите.
 “Реалността” във филмите е толкова прекрасна. Но дали е прекрасна и дали е реалност? Да,за два часа – стига да си купиш билет за кино. Събота вечер…пуканки,кола,чипс. Седиш си в тайнствено затъмнена зала с приятели или с гаджето. Или просто си пускаш телевизора. Още по-добре – не само 2 часа, като в кино салона, дори не са необходими 10-15 лева за посочените екстри. (Все пак е криза!) Сериалите по телевизията могат да са твоята реалност всяка вечер, средно около 100-200 вечери (епизода), а ако нe успееш да си навреме за срещата, разбира се, има повторение. Колко е хубаво, че имаме филми и  сериали! Поне тях никой не може да ни ги отнеме. Те ни помагат да помечтаем, да релаксираме и да сме по -щастливи! А всъщност…незнаем колко много ни пречат.
 Да, филмите пречат на щастието, когато изграждат непостижими идеали. Във филма колкото и лоши неща да се случват на нашето момиче, тя остава силна и усмихната, готова е да помогне на всеки, дори и на тези които се опитват да я стъпчат, и накрая задължително среща принца на белия кон, а “лошите” неизбежно си го отнасят. В действителност – принцове има само в Англия, Монако и  още някой държави. Или още по често “принцът” в началото е арогантен ,типичното лошо момче, което не спазва правила, докато обаче среща перфектното за него момиче, осъзнава, че е задник и прави всичко възможно да се промени и да спечели сърцето й. В действителност,ако срещнеш този пленителен, арогантен и мега самоуверен мъж, единственото, което той обикновено прави за теб е да те изпрати до вас сутринта, (кафе и закуска ,ако извадиш късмет). Тогава продължаваш по пътя си, защото ти е повече от ясно,че той ще е “прекалено зает”  и положението при него ще е “твърде сложно”, за да отговори на обажданията и съобщенията ти и оттук нататък всичко, което ти остава от него е споменът за една добре прекарана нощ, а за него ти оставаш още една яка мацка, чието име така и не можа да запомни. Но не се и налагаше. В действителност- първото ти впечатление за него – мъж, подплатен със солидна доза самочувствие, високомерен и нагъл, не само не е заменено с ореол в съзнанието ти, а дори вече си напълно убедена – беше права  от началото – той наистина е задник. И не, ти няма да си тази която ще го промени.
А той- във виртуалната реалност на филмовата индустрия, той винаги е красив  и атлетичен, мил и  възпитан  и разбира се, богат. И то не, защото е прекарал години от живота си в учене, за да получи солидно образувание или защото е работил денонощно за това, и в никакъв случай не е крал и мамил. Той просто е любимец на съдбата. Ах,това са героите които всички обичаме! Просто се е случило! Някаква разновидност на красивата и наивна история за едно момче, тръгнало от нищото, имайки само блясък в очите си и твърдата вяра, че ще се справи с всичко. Започнал е като момчето, което разнася кафе в прохождаща компания и без големи усилия, по щастливо стечение на обстоятелствата, година две по- късно е преуспяващ строителен магнат. Не пропуска да даде голяма част от всяка печалба за благотворителност, помага на бедните, защитава онеправданите. Той е съвсем обикновен мъж – с лъвско сърце, рицарски принципи и…зашеметяващо тяло. Обича голфа, кара сърф и пробягва километри всяка сутрин за удоволствие, гол до кръста, в елитния си, тих и спокоен квартал. Кара червена спортна кола, която отговаря на веселия му нрав и…загатва за огнената страст, която таи в себе си, но пази само за жената на своето сърце.
 В действителност, този който е далеч по -вероятно да срещнеш е малко  по-различен. Да тялото му е перфектно…като изключим малките недостатъци в областта на талията, краката и т.н. Да, и той обича спорта – с бира и картофки пред телевизора. Все пак е необходима и почивка, когато работи на две места, за да може след поредното увеличение на цените на горивата да напълни резервоара, на далеч не мечтаната кола. Не искаме да мислите, че само мъжете от филмите не са реалност. Трудно ще срещнем и момиче, което е ослепително красиво, още щом се събуди и след което всички мъже се обръщат с въздишка, когато е облякло първата раздърпана блузка,която е намерила и пак е  ослепително секси, никога няма нужда от грим и прическа. Набързо забърква ястие, което всъщност е кулинарен шедьовър, най- вкусното нещо което сте опитвали. После похапва без да се притеснява за изваяната си фигура и за нея е истинско удоволствие да почисти цялата къща, да свърши с лекота и  усмивка цялата домакинска работа. А когато настъпи нощта! Тогава тя е зашеметяваща, готова да танцува до сутринта в най- бляскавия клуб в града. Да,тя танцува цяла нощ! И всички погледи са вперени в нея някои жени й се възхищават, други й завиждат, мъжете пък й свалят звезди, но тя е влюбена в прекрасната усмивка на своето момче и за нея нищо друго няма значение. Да не забравим да споменем – тя е голяма късметлийка! Отиде на клуб да се забавлява…и на следващия ден подписа супермоделски договор.
 Но…идва моментът, в които екранът угасва, палят светлините – THE END- филмът свърши! Всички сме усмихнати и окрилени, отлично знаем, че това е просто филм, но тайно се надяваме, че тези неща могат да е случат и на нас.Прекрасно е да мечтаем и да вярваме в приказани неща, но съвсем не е прекрасен доста по-често срещания ефект върху нашите нежни и романтични души, да страдаме и да сме нещастни от това, че животът, кариерата, тялото  или половинката ни  не са като  на образите от екрана. Вместо това е добре да открием и оценим щастието в живота ни, такъв какъвто е. Нашият живот може да не е червена спортна кола, но все пак можем истински да се насладим  на пътуването.

Благодарим, за предоставената статия на Даниела Кръстанова, гост-автор в списанието за мъжа и жената – Тя и Той