Как флиртува семейният мъж

- Женен съм от 30 години. Обичам жена си. Но съм имал над 80 партньорки. Половината по време на брака.
– Жена ти знае ли?
– О, не!
– И как така?
– Имам си боксониера, където ги водя.

И без това жените непрекъснато настояват мъжете да казват цялата истина. Защо да не го направят по време на свалка? Да, дами, той е женен. Да, дами, той не е спрял да ощастливява почти всяка срещната жена. Не на последно място – да, дами, той има собствен терен.

Ако е случил на свободомислеща жена, подобен откровен мъж би могъл да има успех. В негова полза е, че е изкарал всички карти на масата и е демонстрирал железен непукизъм. Остава му само да чака подходящия човек, който ще дореди флиртаджийския пасианс.

– Женен съм, но нещата между нас не вървят. Толкова ми липсва нежност.
– Защо не се разделите?
– Въпрос на време е.

Класическата ситуация на Красавеца-съпруг и Звярката-съпруга. Този подход е лишен от всякакво въображение, но в него е заложен бъдещ успех. Причината е, че мъжът демонстрира две мечтани от всяка жена качества – той смело заявява, че има брак, но в същото време безпомощно като дете се нуждае именно от нейната закрила.

Семейният мъж, който използва този изтъркан сюжет, излиза на лов с кантар под мишница – защото за него е важна само бройката на улова, не и какво е взел на мушка.

– Женен съм, но тази вечер съм сам. Ела в апартамента.
– Не се ли притесняваш, че жена ти може да се върне?
– Не. Тя е на планина.
– Защо не сте заедно?
– Предпочете да отиде с приятелка. Те са любовници. Виждаш ли, ние имаме отворена връзка.

Ето я другата крайност – твърде много въображение. Дори и да е истина, малко дами биха го приели за чиста монета. Ако все пак историята е истинска и бъде доказана с пикантен снимков материал, мъжът ще се озове в много изгодна ситуация.

Да, дами, той е женен. Да, дами, жена му изневерява. И дори не се крие от него. Тогава защо вие да изпитвате угризения? Типичната ситуация, в която всеки печели. Разбира се, стига Фотошоп или Гугъл да не са се развихрили в гореспоменатия снимков материал.

– Женен ли си?
– Да виждаш някъде халка?
– Не.
– Тогава?
– Но халката се сваля лесно.
– Наистина ли има значение за теб?
– Да.
– А не трябва. Ние сме преди всичко личности, всеки със собствен живот, отговорен единствено пред себе си.

Флиртът на дървения философ. Разбира се, той е женен. Но кой знае защо не може да се осмели да го каже. Може би, за да не го чуе съпругата му, дори и през девет панелки в десетата. Затова овърта, развива теории за смисъла на живота и отчаяно се надява да изневери. Да, той е отчаян семеен човек. Липсва му опитът на играчите, които сами щяха да си повярват, докато казват, че са свободни.

Съществува теоретична възможност такъв тип мъж, тръгнал да флиртува, да открие своята идеална половинка за една нощ. На практика той рядко дочаква това да се случи сред зрелите жени и насочва заучената си реплика към млади дами и момичета без опит. Там шансът е далеч по-голям.

Всичко това беше плод на лични женски наблюдения, както и реални и виртуални разговори. Възможно е семейният мъж да притежава още по-богато въображение. В крайна сметка, всичко е въпрос на стимул.

Благодарим, за предоставената статия на Пламена Маркова, гост-автор в списанието за мъжа и жената – Тя и Той