Как да се сдобием с перфектните вежди?

eyebrow.jpgБило на купон, или някакъв специален повод или просто обикновен ден, с цел да изглеждате уверена трябва да поддържате вашите вежди. Ще се съгласите, че доброто поддържане на веждите наистина ще ви помогне да се представите по начина, по който бихте искали. Същинската цел да оправите веждите си е да създадете красива рамка на лицето си.

С цел да постигнете най-добрите резултати за оформяне на вашите вежди имате нужда от три основни инструмента:

1. Пинсета.

2. Четка за вежди.

3. Молив за вежди.

Пинсетиpinseta_za_vejdi.jpg

Пинсетите се използват за отскубване на онези косъмчета, които очевидно лежат извън линиите на естествената форма на веждите ви и ви безпокоят. Трябва да започнете скубенето на веждите като издърпвате косъмчетата по посока на техния растеж. Движението на отскубването трябва да бъде рязко и по-бързо. Убедете се, че дърпате едно косъмче от един път, първо от едната и веднага след това от другата вежда. Като правите това, не само ще „елеминирате” досадните косъмчета, но също ще получите добър баланс между едната и другата вежда. Ако имате проблем със скубенето на веждите, потърсете помощта от професионалист. Дори да отиете веднъж и да зпалатите веднъж, вие вече ще имате осова как да оформите вашите вежди.

Четка за вежди

Четката за вежди се използва, за да приведете вашите вежди във форма. Винаги трябва да използвате четката за вежди нагоре. Убедете се, че четката ви е насочена нагоре или надолу, за да придадете нова „дефиниция” на веждите си. За да приберете „буйните” си вежди може да използвате малко вазелин, или спрей за коса. Поставете го на пръста си и го разнесете внимателно по веждите в посоката, в която искате веждите да застанат.

Молив за вежди

Моливът за вежди се използва за изпълване на празнотите във вашите вежди, ако има такива. За да запълните веждите си използвайте eyebrows.jpgтънък, рехав щрих, за да ги поддържате естествени. Ако имате малко косми във веждите, по-добра работа биха ви свършили сенки за очи, отколкото молив за вежди. Употребата на молив за вежди започва от долната част на веждите и се извършва във възходяща посока. Накрая веждите отново се минават отгоре и отдолу с четка за вежди.

Опитайте се да очертаете веждите си с бял молив за вежди, контур, който да следвате след това. Не излизайте от очертаната линия. Използвайте молив за очи на естествена светлина, без увеличено огледало. Правете го след горещ душ и ще бъде по-малко болезнено.

One thought on “Как да се сдобием с перфектните вежди?

  1. Pingback: pligg.com

Comments are closed.