novi-mebeli-za-bayata

Как да поставите мебели в банята

novi-mebeli-za-bayataПреди да изберете качествени мебели за баня, оценете оформлението на помещението. Трябва да се съсредоточите върху размерите и конфигурацията на банята и местоположението на прозорците. Ще анализираме препоръки за поставяне на мебели за различни видове баня. 

Малка баня

Целта на дизайна на компактна баня е правилно да управлява квадратните метри и в същото време да въведе всички планирани елементи. По-добре е да поставите мивка с шкаф срещу входа на банята или в далечен свободен ъгъл. Над конструкцията можете да окачите шкаф или рафтове.

Важно! За фиксиране на висящи мебели се използват специални скоби и ъгли. Основното нещо е надеждно фиксиране на продуктите.

Използвайте пространството над вратата. Там можете да поставите рафтове според вида на пространството. Те са полезни за съхранение на предмети, които не използвате много често.

Важно! Не поставяйте шкаф с мивка твърде близо до ваната. В противен случай ще имате малко място за манипулации на мивката.

Голяма баня

В просторна баня има повече възможности за подреждане на мебели. Масивните мебели се поставят най-добре срещу свободната стена срещу банята. Тоалетката може да се постави в ъгъла или отстрани на вратата.

Баня с прозорец

До прозореца в банята можете да поставите тоалетка, шкаф с мивка или скрин тип „молив“. Не трябва да претрупвате тази страна твърде много, така че е по-добре да поставите големите предмети близо до дългата свободна стена.

Директно под прозореца можете да поставите нисък скрин или малък подов шкаф. Уверете се, че има разстояние от най-малко 20 см от върха между шкафа и рамката.

Баня без прозорец

В баня без прозорец можете да използвате всички свободни стени за поставяне на мебели. По тесни повърхности е по-логично да поставите шкаф с мивка, шкаф-молив, душ кабина, стелаж с козметика и парфюми.

По протежение на дългите стени в удължена баня е препоръчително да поставите рафтове, стенни или подови шкафове, конзоли, тоалетки. Ако банята е квадратна, можете спокойно да експериментирате с всякакви опции за подреждане на предмети. Уверете се обаче, че има разстояние от поне 15 см между продуктите.

Източник: онлайн магазин Плочки за баня