Как да лекуваме брадавици и папиломи

Как да лекуваме брадавици и папиломи?

Нито един от методите, които в наши дни се използват за лечение, не работи върху причината за заболяването – самия папиломен вирус. Следователно образуванията могат спонтанно да изчезнат и да се появят дори след лечението.

Често папиломите и брадавиците изчезват сами, ако имунната система се възстанови до нормалното си ниво. За това лекарят предписва балансирана диета, витаминни,  минерални комплекси и имуномодулатори. Ако тези методи не помагат за премахване на новообразувания като папиломи и брадавици, те се обръщат към по-агресивни методи:

  • отстраняване с радиовълни – с помощта на скалпел с радиовълни;
  • криодеструкция – отстраняване с течен азот;
  • електрокоагулация – отстраняване чрез ток;
  • лазерна коагулация – лазерно отстраняване;
  • хирургични методи – изрязване на тъкани със скалпел.

Съществуват и химични методи за отстраняване на тези образувания. Същността им се състои в изгаряне на папиломите и брадавиците с агресивни агенти (например салицилова или трихлороцетна киселина).

По-добре е да поверите лечението на доброкачествените образувания на специалист – дерматолог или хирург. Той ще може да определи вида на формацията и да избере най-подходящото лечение.

 

Какво причинява папиломите и брадавиците?

Причината за папиломите и брадавиците са различни щамове на човешкия папиломен вирус. Смята се, че той е латентен при почти половината от населението. Намаленият имунитет, хроничните заболявания, стресът и други фактори могат да провокират прогресирането на болестта и появата на брадавици или папиломи.

 

Защо папиломите и брадавиците са опасни?

Папиломите и брадавиците са доброкачествени образувания, които се появяват в резултат на инфекция с човешкия папиломен вирус. Някои щамове на вируса могат да доведат до развитие на рак. Ето защо, когато на кожата се появят образувания, трябва да се консултирате с лекар и да се подложите на диагностика и лечение.

 

Нов продукт, който помага в борбата с папиломи и брадавици е Папизол.

 

Вижте полезни мнения и цени – Papizol.

 

Какъв вид лекар лекува папиломите и брадавиците?

Ако по тялото ви се появят брадавици или папиломи, трябва да се свържете с дерматолог или дерматовенеролог. Той може да премахне кожните лезии и да предпише лечение и ако е необходимо, да ви пренасочи към друг специалист.