Как да изберем ъглови дивани

Диваните по принцип се считат за кралете на гостната стая. Напоследък този вид мека мебел под различна форма все по-често се среща в спалня, детска и най-вече в кухнята. Освен това намират широко приложение в офисите.

В света на съвременната мебелна мода има огромно разнообразие на видове по форма – ъглови дивани, прави, кръгли. Всички те са много функционални, ето защо е добре да се подходи с разум при техния избор. При изборът на мека мебел най-напред трябва да се съобразите с няколко важни момента. В зависимост от това, в коя стая ще се ползва зависи размера, формата, както качеството и цвета на тапицерията.

От това колко често ще се ползват ъгловите дивани за спане, зависи техния механизъм за разтягане. За офиси се закупуват такива без механизъм за разтягане, с качествена тапицерия, която лесно се почиства. За малките кухни отлични варианти са малките кухненски дивани с тесни седалки, които не заемат много място и имат чекмеджета под седалките, което е много удобно за съхраняване на различни вещи.

Формата на съвременните модели е много оригинална и разнообразна. Най-разпространени са ъгловите, правите варианти, срещат се П-образни, кръгли форми. Ъгловите дивани са подходящи както за малки стаи, така и за просторни помещения, важното е да се има предвид размера им. Те са много удобен вариант да се разположат в свободния ъгъл, да създадат приятна, нетрадиционна обстановка.

Моделите с права форма, които помним от нашето детство, може да разположим на всяка свободна стена. Освен това могат да се ползват и за получаване на П-образна форма за запълване на голямо и просторно помещение, така че да изглежда оригинално и стилно.

Моделите с кръгла форма са отличен вариант за интериора, за да внесат изненада и красота. За съжаление те не са подходящи за всяка стая, което ги прави и не дотам практични. В последно време доста често в мебелните магазини се срещат модулни мебели, които се състоят от основна част и допълнителни към тях.

Ъгловите дивани, както и правите могат да се използват за разделяне на помещението на различни зони, например, кухнята от столовата или гостната от коридора. Успех в правилния избор!