И отново смяна на щрангове

Проблемът смяна на щрангове все по-често заема челно място. Това се обяснява с факта, че вече той не търпи отлагане в старите жилищни сгради, а те не са никак малко. Старите метални тръби са корозирали и вес по-трудно се справят с предназначението си.

Влошено качество на водата, слабо налягане, бавно оттичане на отпадните води, всичко това се дължи на запушените с ръжда тръби. За да се преодолеят тези негативни явления е нужна смяна на хоризонталните и вертикални тръби, които обслужват всеки апартамент. Наистина добър резултат ще се получи само, ако се поставят нови тръби от абонатната станция до последния етаж. На пазара вече се предлага голямо разнообразие от тръби като всеки един вид може да се ползва за смяна на щрангове за всяка от системите.

Всяка тръба има своите предимства и недостатъци, за това е нужно да се подходи професионално при вземане на решение за избор на тръби. Разбира се, най-добре е да се предпочитат тръби, при които качество – цена са в добро съотношение и то изгодно за масовия потребител.

Най-използваните към настоящия момент са тръбите от полипропилен, които се отличават с много добри показатели и са подходящи за всяка една от системите. Определящо свойство за тях е това, че не корозират, което им осигурява дълъг срок на ползване. Имат добър външен вид, гладка повърхност, непозволяваща задържане на отпадъци, леки и удобни за работа са.

Професионалистите по смяна на щрангове са запознати с технологията за работа с тях и това осигурява резултат с високо качество. Ползването на фирма за ВиК услуги за смяна на тръбите е задължително, за да се направи качествена смяна и да се осигури безупрична работа на всяка една от системите – водоснабдяване, канализация и отопление.

Отстраняването на металните тръби ще се извърши от опитни работници, ще се поставят новите тръби и на всеки щранг ще има спирателен кран, улесняващ обслужването му. При смяна на щрангове от доказала се фирма за ВиК услуги ще бъдат почистени всички отпадъци и откарани на определените за тях места. Собствениците на апартаменти само трябва да заплатят услугата и да се радват на ремонта, който са направили.