12113

Иновацията Сертификат „Коректна фирма“ достига до милиони потребители

12113За да си в крак с времето не е необходимо да притежаващ най-модерните технологии, въпреки че и това помага. Трябва да бъдеш достатъчно добре информиран, при това за неща, които ще помогнат при извършването на качествен избор. Но какво ни е нужно, за да направим своя най-добър и удовлетворяващ избор? Трябва да знаем и отличаваме лоялните и стойностни фирми, от останалите предложения на пазара.

През 2013 г. се появи идеята „Коректна фирма“, която беше реализирана за първи път в Полша. Много скоро тя достигна до милиони потребители на Стария континент. Това се случи, благодарение на откриването на нови филиали на проекта, които са базирани в почти цяла Източна и Централна Европа.

Сред държавите, които са допринесли неимоверно много за развитието на проекта, са Румъния, Чехия, Полша, Унгария, Словакия, България и др. Общият брой на страните-участници беше 7, като много скоро списъкът ще се допълни от две нови дестинации – Сърбия и Украйна. В България полската идея е сравнително нова, като нейното предлагане започна през 2015 г. Само за една година представителят на полските инициатори успя да привлече близо 16 000 български компании към „Коректна фирма“.

За сравнение европейските компании, които са удостоени със Сертификат „Коректна фирма“ са над 173 000. Проектът е изключително успешен начин, както за анализиране на актуалните пазарни тенденции, така и за установяване на по-тясна взаимовръзка между различните компании и крайните потребители.

Представител на полската идея в нашата страна е Изследователският център на клиентските мнения, който е наричан и ICNKM. Той съчетава своята дейност на научен коректив, с достатъчно надеждните и функционални средства, използвани от телефонните централи. Именно дейността на кол центровете и тяхната директна връзка с клиентите предоставя възможността, за адекватен анализ и систематизиране на актуалното състояние на икономиката. Досегът с крайния клиент е особено важен, като това го знаят наистина добре  успешните компании.

Източник: http://pirin24.bg