Изградете стабилен и щастлив брак/ връзка

Бракът/ връзката трябва да е съчетание на партньорите. Отношенията между нея и него не са само плътски, но подплатени с чувство за сигурност, чувство за подкрепа и разбиране. Щастливият брак е съчетание между невероятни секс отношения и стабилно приятелство. При най-малкото разклащане на един от тези елементи бракът/ връзката се превръща просто в даденост и навик, от който хем сме приклещени и искаме да избягаме, хем ни е трудно да се откъснем. Какво можем да направим за да обновим отношенията си с партньора?

 Можете да започнете като създадете ваша техника за обсъждане на наболели въпроси и теми. Да застанете един срещу друг и честно да говорите. Никога не забравяйте да използвате техниката на изслушването. Голяма част от проблемите, било то в една връзка или извън нея са породени от факта, че партньорите не се изслушват взаимно, а просто „изплюват” своята гледна точка, без да са чули противоположната или дори тяхната да е чута. Направете нещо като игра дори. Един от вас да вземе предмет (например шалче). Докато шалчето е в единия той има право да говори, да изрази всяка своя гледна точка, а другия да го изслуша внимателно, без да го прекъсва. Когато първия пусне шалчето могат взаимно да обсъждат какво е казал той. След това идва ред на другия партньор да вземе шалчето в свои ръце и да се изкаже. Това може да звучи като лесна техника, но именно пренебрегването на изслушването води до повечето проблеми, търкания и дори разделяния в една връзка.

 Можете да направите така, че в определени дни да правите нещо заедно. То да е различно, но да съсредоточава вниманието ви един върху друг. Така ще отделяте повече време за вас като двойка. Не е хубаво да прекалявате и да оставяте това да ви завладее. Тези дейности са много полезни, но когато са в определени граници. Винаги партньорите имат нужда да „подишат въздух” и за ден – два от седмицата да прекарват повечето време сами или с други приятели. Можете например да извадите и подредите ваши снимки, да отидете заедно на разходка, да отидете на кино, на театър, да подберете заедно любими ваши песни и каквото се сетите да правите заедно.

 Създайте си взаимни навици, които ще направят деня и живота ви по-приятен. По време на работния ден изпращайте си кратки е-мейли, любовни, оптимистични, хумористични. Напомнете на любимия, че се сещате непрекъснато за него/ нея и винаги само в положителна насока. Не забравяйте вашите юбилеи. Посрещайте ги заедно. Не забравяйте, дори без повод, да си правите малки изненади или подаръчета. Просто за да подсетите колко е голяма любовта ви към другия. Дори и най-малкият жест, направен с чувство и от сърце няма как да е незабелязан.

 Сексът. Макар на последно място, сексът е много важен в отношенията между мъжът и жената. Не допускайте секса да изчезне от вашия живот. Колкото и уморени да се чувствате не забравяйте за секса, оставяйте сили за него. Сексът е разковничето в изглаждането на отношенията, в разрешаване на много от споровете. Много е важно да се стремите и двете страни да изпитват удовлетворение от секса. Сексът е нещо красиво, което носи безкрайно удоволствие. Не оставяйте само единия от вас да го изпита. За да продължи бракът ви напред трябва да се съсредоточите върху удоволствието у двамата партньори. Опитайте нови техники, ако е необходимо. Разберете какво харесвате и двамата. Отдайте се на секс, но с взаимно удоволствие.