Изгодни ли са конвекторите?

konvektori-na-dobri-ceniЕлектрическите конвекторни печки са известни със своята голяма ефективност, както и възможността да затоплят наистина големи зони. Определено това е едно от нещата, което трябва да купите, ако искате да повишите енергийната си ефективност. Независимо дали са базирани на масло или вода, те са по-пестеливи от духалките и кварцовите печки.

Много хора ще ви кажат, че те затоплят бавно, но това не е истина. Почти всички модели на пазара са оборудвани с вентилатор, който да ускори процеса на работа. Освен това, процесът на конвекция не е никак бавен. Циркулацията на въздуха, която се използва, се осъществява достатъчно бързо, за да не студувате.

С какви екстри разполагат и как променят те цената на конвектора?

Когато искате да си купите конвектори, независимо за дома или офиса, винаги трябва да следвате правилото за ефективността. Главното, което ви интересува е колко вата е мощността на конвектора. Това е измерителя на силата на отопление. Обикновено уредите не са шумни, разполагат с вентилатор, темростат за контрол на температурата и защити срещу прегряване. Всички тези допълнителни удобства няма да завишат цената до небето.

Влияе ли се безопасността от ценовия клас на конвекторния радиатор?

Всеки един уред за отопление, носи със себе си риск от пожар при неправилна експлоатация. При конвекторите е много лесно да снижим риска до минимум. Трябва да предпазвате кабелите от изкривяване и накъсване. Всички предмети, които са лесно запалими, трябва да стоя далеч от уреда, независимо какви конвектори цени предлага пазара.

Както по-горе споменахме, конвекторите вече се оборудват с различни защити, които да спират уреда при неговото прегряване. Другото, за което трябва да съблюдавате е, да не падне нещо върху печката, докато тя работи. Това ще спре вентилацията и може да предизвика запалване на огън.

От къде да си купя конвектори на добри цени?

Най-доброто място за покупка на такъв тип уред за отопление е Интернет. Там ще намерите най-добрите конвектори цени и най-много информация по въпроса с различните модели и марки. Това е и най-лесният начин да следим за промоции и големи отстъпки. В уеб пространството е и най-голямото разнообрази от марки и модели в различните ценови класове.

Скъпи ли са конвекторите?

Със сигурност се интересувате от цени на конвектори. Според характеристиките, има модели, чиято цена започва от няколко десетки лева. Има и продукти от средния и високия ценови клас, в зависимост от големината на помещението, което ще затопляте и допълнителните екстри, които искате да имате.

Спрямо другите видове уреди за отопление, цените са много добри. Това е изгоден вариант за отопление, който ще ви спести пари в дългосрочен план.