Зимни градини от поликарбонат

Зимните градини са съоръжения от леки прозрачни конструкции, пристроени към сградата, разположени на последния етаж или са самостоятелни.

Те могат да се използват като оранжерия за отглеждане на цветя при специални условия, а могат да служат за поместване на басейн, зала за тренировки или за отдих след дълъг изморителен ден.

Тези конструкции са отопляеми и за тяхното построяване и обслужване са необходими доста разходи.

Може да направите заявка за изработка на проект във фирма, която предлага изработване на зимни градини.

Често тези съоръжения се изработват от полипропилен.

Пристрояване на конструкцията към сградата позволява да се намали разхода на топлина от дома. Тя изпълнява роля на буферна зона и сградата ще отдава по-малко топлина в околната среда.

В случай на липса на отопление в самата градина тя остава неизползваема през студените дни. В този случай за направата може да се използва плътен поликарбонат, който има отличен външен вид, практичен е, а гаранционния срок на ползване, определен от производителя, е 15 години.

Той е издръжлив и може да понесе падане на големи висулки през зимата или на предмети.

Тези качества на материала се проявяват когато е проектирана правилно конструкцията.

Многокамерният поликарбонат се използва за направа на отопляеми зимни градини.

Като допълнителен източник на топлина се използва слънчевата енергия. Количеството на постъпващата в конструкцията слънчева енергия зависи от интензивността на слънчевото греене, ъгъла на падане на слънчевите лъчи, вида на поликарбоната и други фактори.

Поликарбонатът притежава добри естетични качества, което го прави все повече приложим и за други конструкции – навеси, беседки, козирки.

Трябва да се обърне внимание и на вентилацията на съоръжението. Тя бива напречна и по диагонал.

Напречната е най-обикновена. При нея вентилаторите се закрепват на нивото на ръста на човек на противоположната стена на конструкцията (когато тя е прикрепена за постройката).

В този случай вентилаторите оказват влияние на хоризонталния въздухообмен.

При диагоналната вентилация на зимните градини външният въздух постъпва на нивото на пода и после излиза навън през горната част на страничните стени.

По такъв начин въздухът преминава по диагонал през цялото помещение, което е особено ефективно в големите зимни градини с ширина повече от 6 метра.