zss

Здравословната страна на секса

Налице са много доказателства, че сексът е чудесно упражнение за укрепване на здравето. Наличието на любовен антракт, средно три пъти седмично, изгаря до 35000 кило джаула, което е равно на 130 км тичане за година. Редовният секс помага не само за по-добър сън, за изгаряне на калории или освобождаване от стреса, а и за редица други причини.

Редовният секс подобрява сърдечно съдовата система. Учени твърдят, че мъжете, които правят секс повече от два пъти седмично имат по-малък риск да развият проблеми със сърцето, отколкото тези, които правят секс по-малко от веднъж месечно.

Успокоява болката. Ако използвайте извинението за главоболие, за да избегнете секс – не го правете! Малко преди настъпването на оргазъм нивото на хормона окситоцин се увеличава до пет пъти, което води до намаляване на болки и страдания.

Дълголетие! Научно доказано е, че редовният секс укрепва имунитета и поддържа кожата здрава. Учените твърдят, че мъжете, които имат повече от два оргазма седмично живеят по-дълго, от тези, които правят секс само веднъж на няколко седмици.

По време на секс сърдечната честота се увеличава, което води до подобряване на кръвообращението.

По-добър сън. Сънят след секс е много по-спокоен, а добрият сън вечер подобрява здравето като цяло.

Сексът намалява стреса. Правенето на любов не само подобрява настроението, но е и научно доказано, че хората, които са отдадени на редовния секс могат да се справят по-лесно със стреса и като цяло са по-щастливи.

Списъкът от ползите от редовен секс става все по-голям!