Защо ТЯ се облича секси

Винаги съм се чудил, защо толкова много привлекателни жени се стараят толкова много да изглеждат и да се обличат дори още по-секси, когато излизат навън? Привлекателната жена получава внимание от мъжете по всяко време, без значение как изглежда или как е облечена. Но какви тогава са причините да се опитва да изглежда дори още по-добре? Нека помислим от женската гледна точка.

1.Тя иска да максимизира своите силни страни, за да привлече „най-добрия” мъж.

Представете си, че красива жена се приготвя да отиде на парти. На това парти вероятно ще присъстват стотици мъже и най-вероятно само няколко от тях ще бъдат „най-добрите” екземпляри. Мислите ли, че тази красавица, ще се бори за средните по крастота или най-грозните от тях. Няма начин. Тя ще иска да има „най-добрия”. Но „най-добрия” мъж също има избор – много други жени, сред които да избира. Така че, тя има нуждата да се нагласи така, че да има най-големия шанс да привлече Този мъж.

2.Тя ще се конкурира с много други жени.

Когато привлекателна жена влезе на партито, всеки я заглежда. Мъжете я заглеждат от горе до долу с погледа „нека те разгледам хубаво, защото вероятно ще използвам тази снимка в паметта ми по-късно вечерта”. Между другото останалите красиви жени също я разглеждат подробно с „кучи поглед”. Това е защото друга привлекателна жена се е появила неочаквано в състезанието. Тя не иска други очарователни жени в конкуренция с нея за „най-добрия” мъж. Ето защо сериозното гласене на жената преди партито е с цел да минимизира конкуренцията от страна на другите жени и да максимизира най-силните си страни.

3.Тя иска внимание и одобрение.

В основата на човешката психология и поведение са концепциите за вниманието и одобрението. Според тях ако другите не те харесват и не те одобряват, ще ти бъде много трудно да откриеш мъжа с най-добри гени. Следователно ако жената привлича много внимание, тя се чувства страхотно.