Есен – зима 2011: топло настроение в студените сезони

Всяка жена, малко или много, е подвластна на модните тенденции. Едва ли има някоя от представителките на нежния пол, която поне един път да не е била жертва на шопинг и не е усетила парадоксалното удовлетворение на това да носи препълнени торбички с дрехи, обувки, бельо, а в същото време напълно празен портфейл в лъскавата си дамска чанта.
Без значение дали сте привърженички на последните писъци от Милано, на френската мода, на ретро стила, на шарените и налудничави пънк детайли или просто сте изградили свой собствен маниер и поведение в изграждане на имиджа си като си визия, модерното си е модерно и винаги оставя следа и върху всички.
Вече бяха обявени и опорните точки, или наречени още гайд поинтс при този велик житейски акт – паразуване. През есентия и зимния сезон на 2011година, модерно ще бъде сивото във всички стои нюанси, мастилено синьото и… може би никой няма да се очуди, но черното си остава в първите 3 за поредна година. Тук –там се появява и някой и друг кафяв ботуш, чанта, яке, но върху тази синьо-сива основа са си направо контрасти.
И след като листата започнаха да падат, а тепърва ще става по-мрачно и студено, някакси модерните цветове за сезона биха превърнали всеки един в част от бледия пейзаж лишен от всякаква искрица светлина. Задавате си въпроса- откога стана модерно да ни е мрачно ежедневието, да ни е сиво настроението.. е, да и това е модерно, защото в последното десетилие излязоха стотици видове депресии, атуални и по-актуални методи за тяхното лечение чрез медикаметни, консултации, програми, медитации, хранителни режими и тн. И докато си казвате „Кой излъга, че няма нищо по-хубаво от лошото време?!“ ставате част от всичко сиво, тъжно, негативно и обезнадеждаващо около вас.
Но, да погледнем нещата от цветната им страна, колкото и невъзможно да ви изглежда. Сред модерните неща са не само цветовете. Модерни от доста време насам се явяват различните аксесоари, които все по-засилено заемат основно място в гардероба на всяка дама, без значение възрастовата група, в която попада. Все повече се засилва интересът не само към различни модели шалове, но и към шапки, ръкавички, гривни, чантички и чанти тип торба. Модерен все още остава и акцентът. И за да бъдем напълно в крак с модата, като не позволяваме на тъмните цветова да помрачат настроението ни, нищо не пречи да съчетаем мастилената блуза и черния панталон, с един светъл лак за нокти, който е в пълен синхрон с шал, нежно преметнат през раменете ни или една красива шапка. Завършена по този начин визия се откроява от общата картина, създава настроение,предизвиква погледи и усмивки, а това рефлектира и върху нашето настроение и самочувствие.