Дневен хороскоп зодия Близнаци

Дневен хороскоп – какво предсказват звездите?

Илюзия или надежда, всеки има нужда от нея в живота си. Това е онази блещукаща светлина, която ни зарежда и ни прави уверени в това, че ни очаква: по-светло бъдеще, сбъднати мечти и щастие. Това е краткото обяснение на факта, защо толкова много хора по света стартират деня си с дневния хороскоп на своята зодия и чаша кафе. Не е трудно да си представим гледката на жена, която отнася голяма чаша с ароматно кафе до любимото си кресло и отваря своя таблет ровейки за повече информация, какво вещаят звездите за нея днес. Дали дамите или мъжете са по-склонни да вярват на предсказанията на своя дневен хороскоп? Понякога наблюденията утвърждават, че жените са по-честите ползватели на услугите на астролози, врачки и хора предсказващи бъдещето, но все по-често забелязвам, че тези мои убеждения са остарели, неверни и доста абсурдни.

Четенето на дневния хороскоп не е полово предопределено. То е състояние на търсенето на ума. Има хора и от двата пола, които са страстни почитатели на дневния хороскоп и даже имат предпочитания към конкретен астролог и неговата прогноза за тяхната зодия. Този емоционален избор често се прави с еднаква сила и от мъже и от жени. В този смисъл, едни от най-ерудираните астролози са именно представители на силния пол. Имената им са популярни почти толкова, колкото политическите фигури в телевизионен ефир, музиканти и изобщо хора на изкуството. Така че би било несериозно да причислим четенето на дневния хороскоп към единия или другия пол. Везните тук се уравновесяват.

Каква информация ни носи дневния хороскоп? Тук отговорът е съчетание от няколко важни за човека принципа на търсене. Именно за това добрите дневни хороскопи притежават микс от интересни факти, свързани с кариерата, здравето, семейството, психиката ни. Ако разгледаме структурата на подобен дневен хороскоп, ще установим, че във всеки от тях има по няколко общи изречения за всяка една от изброените теми. Защо? Защото аудиторията на четящите дневен хороскоп е такава. Тя търси информация и доза позитивизъм във всеки от тези сектори на човешкото ежедневие. Придобива чувство на увереност след като професионален астролог е успял да разчете бъдещето по звездите и го е оформил в 12 предсказания за деня. Дали ще се сбъднат или не, тук може да поспорим. В каква степен описаното в дневния хороскоп ще се превърне в реалност и малко по-генерално – имаме ли нужда да знаем това в аванс. Мненията са много, но аз вярвам по-скоро на психическия аспект на това, че конкретен текст ни дава вътрешна сила и увереност да стартираме важен проект, да направим или не нещо значимо за близките си, да повярваме, че днес е деня в който нашето здраве ще се укрепи и семейството ни ще бъде щастливо.

Кой би се лишил от позитивния старт на деня фокусиран само в няколко реда дневен хороскоп?