Как да изберем качествено спално бельо

Закупуването на красиво и висококачествено спално бельо не е лесна задача. Предложенията както в търговските вериги, така и в онлайн магазините са разнообразни. Изборът на висококачествено изделие, което да запази дълго време външния си вид и основните си характеристики е свързан с редица изисквания.

Преди всичко да се обърне внимание на информацията, посочена в етикета на спалното бельо. Важно е да се обърне внимание на състава на материята и повърхностната плътност.

Според състава на материята продуктите са разделени в няколко групи:
– естествени тъкани, изработени изключително от естествени влакна като памук, лен, коприна;
– изкуствени влакна, произведени от естествени материали също се считат за естествени влакна;
– изкуствени тъкани, съставени от синтетични влакна, получени по химичен път (основно полиестер);
– смесени тъкани, съчетаващи няколко вида влакна.

Естествените материи са приятни в много отношения. Те абсорбират добре влагата, привличат с естествения си произход и позволяват на кожата да “диша” по време на сън. Имат, разбира се, и някои недостатъци. Такива тъкани лесно се мачкат, свиват се, когато се перат и сушат. Изкуствените тъкани са много по-устойчиви на износване, отколкото естествените, но са синтетични и не притежавт положителните качества на естествените.

Нужно е да се обърне внимание и на устойчивостта на спалното бельо, която зависи от плътността на тъканта и метода на тъкане. Плътността на тъканта се разглежда като линейна и повърхностна. Линейната плътност се определя от броя на нишките на квадратен сантиметър, а повърхностната плътност – грамове на квадратен метър.

Предложенията за спално бельо са най-разнообразни по отношение на материя и цвят, което позволява да направите точно желания избор. В каталозите на онлайн магазините ще откриете както еноцветно спално бельо, така и с интересни картини и щампи. Красотата на предложенията наистина може да ви затрудни в избора, но вие трябва да преследвате своята целт – да откриете комплекта с вашия дизайн.

Разбира се, дизайнът да се съчетава и с качествен естествен произход на материята, което ще осигури желаната топлина и мекота на завивката спрямо вашето тяло. За спокоен сън и отпочинало тяло може да допренесат само красиво изработени завивки от естествен материал в желания десен.