Грижи за суха кожа

katharine_mcphee.jpgСухата кожа има липса на влага и кожна мазнина. Тя изглежда много крехка и много лесно се напуква. Това е особено изявено през зимните месеци, когато кожата е  по-суха. Хората, които са със суха кожа не трябва да използват сапун, защото той премахва натуралната мазнина, която защитава кожата. Използвайте козметични средтва, които да овлажняват и успокояват кожата ви.

Признаци за суха кожа

- Люспести петна върху кожата, които изчезват с нанасянето на хидратиращ крем;

- Порите не са видими и кожата изглежда крехка и прозрачна;

- Наличие на тънки, изразени около очите линии, които не изчезват.

Почистване на кожата

Първата важна стъпка за поддържане на кожата ви от прекалено изсъхване е почистването. Това е особено важно за тези жени, които се гримират. Почистващите кремове помагат при отстраняване на мръсотията от порите, без да прави кожата суха. Тази процедура на почистване трябва да се повтаря два пъти – сутрин и преди лягане.

Почистващи средства, които съдържат лимон. Действат не само като натурални почистватели, но и като „избелване” и премахване на грима. Редовната употреба кара кожата да изглежда по-чиста и по-бяла.

Почистващи средства, които съдържат кактус. Идеални са за хидратиране и възвръщане на влажността на кожата. Тези средства имат най-висока способност да задържат влагата.

Употреба на почистващите кремове: Почистващите средства трябва нежно с масажиращи движения да се нанасят върху кожата. Обърнете специално внимание около гънките на носа, под брадичката, врата и около ухото. Убедете се, че използвате навлажнен памук за нанасяне на почивстващите средства, тъй като по този начин няма да поемете влагата от кожата.

Тонизиране на кожата

Процесът на тонизиране е след почистването. Тонизирането разгражда мръсотията. Тонизиращите продукти за кожа опъват порите и опъват кожата, особено около очите и около челюстта.

Тонизиране на основата на мед и мента. Този тонизиращ разтвор за кожата е идеален за нежна и изсушена кожа.

Употреба на тонизиращите средства. Напоете няколко памучени топки в тонизиращия крем и ги оставете в хладилника. Така те ще са готови за употреба по всяко време. При употреба на тонизиращите средства нанесете върху шията и лицето във възходяща посока.

Подхранване на кожатаdry_skin_facial_2.jpg

За да се предотврати изсъхването на кожата много е важно да я подхранвате. Подхранването е подходящо, докато спите. По време на сън кожата ви е освободена от всякакви външни сътресения, като слънце, вятър, прах, кожата заменя мъртвите клетки с нови. Кожните тъкани релаксират и се подхранват без никакви външни сътресения.

Употреба на подхранващите кремове. Кремовете за подхранване трябва да се използват ежедневно, преди лягане. Кремът трябва да се нанася нагоре по лицето и от брадичката надолу.

Използвайте крем за подхранване на основата на портокал, ако кожата ви е суха.

Използвайте подхранващ крем с витамин Е, ако кожата ви е прекалено суха.

Зоните около очите се нуждаят от специални грижи, тъй като в тази зона липсват мастни жлези, които да доставят овлажняване на кожата. За това това е много чувствителна зона и често страда от изсъхване, склонна е към най-бързо образуване на бръчки и е склонна към потъмняване.

За специална грижа за зоната около очите използвайте крем ананас, като го нанасяте много внимателно от вътрешните ъгли на очите навън. Деликатната зона около очите не трябва да бъде подложена на кремове повече от 8 часа, така че убедете се, че сте премахнали крема преди да си легнете. Можете да го премахнете с помощта на влажен памук.