В търсене на перфектната чанта

bags.jpg

Намирането на подходящата чанта често изглежда едно безкрайно търсене. Точно когато сте намерили прекрасна чанта и откривате нещо, което й липсва и търсенето продължава.

Ето и някои стъпки как да се организиате и достигнете своята цел. Ако вложите малко време в определяне на идеалната за вас чанта преди да започнете да търсите, вие ще спестите време, енергия и пари.

Посочете какви са вашите предпочитания към стила на чантата:

Цвят

Какъв цвят харесвате? Кой е цветът, в който най-често са дрехите, с които излизате? Преди да решите да смените цвета, помислете как планувате да го използвате.

Форма

По-малка и компактна или по-голяма?

Презрамката на чантата

Харесвате чанти, които се носят на рамото, или чанти с малка дръжка, които се носят в ръка, или чанти, които нямат дръжка. Също дали харесвате презрамката на чантата да е тънка или дебела.

Допълнителни екстриred_dag.jpg

Кои са допълнителните артикули, които харесвате…специален джоб с цип за мобилния телефон, външни джобове, специални детайли….

Нещата, които слагате в чантата

От кой тип сте вие? Искате чанта, за да сложите портмонето и ключовете си, или сте от тип „нося всичко със себе си”?

Тези, които носят всичко със себеси предпочитат да носят по-здрави, по-обемни чанти с по-дебела и кръгла презрамка. Кръглата презрамка не прерязва рамото или ръката.

Чантите, които се носят през рамо са добри за по-малките или средни по размер чанти. Тежките товари, които продължително време са носени на рамо могат да окажат отрицателно влияние върху вашия гръб. Дължината на презрамката също е важна. Колкото по-дълга е презрамката, толкова повече вие усещате тежестта.

bag.jpgФункционалност

Тази чанта ще ви свърши ли работа? Има две основни функционални точки:

Подходяща чанта

Дали чантата е подходяща за вас и допълва вашия външен вид? Убедете се, че размерът на чантата е пропорционален на вашия размер…. нито прекалено малка за размера ви, нито прекалено голяма за вашата структура на тялото.

Употреба

Как ще използвате тази чанта? Ежедневно за работа, за почивките или за специални събития? Тези фактори би трябвало да повлияят върху вашия избор.