Връзката в реално време

Как се развива една връзка в днешни времена. Сега, когато жената гордо се бие в гърдите, че подпомага изхранването на семейството, на мъжа не му се иска да подделя и нейните задължения и да признае, че вече не е негово преимущество и не може да се оправдае с факта, че само той носи парите вкъщи. На такъв въпрос трудно може да се даде точен и конкретен отговор. Можем само да разгледаме няколко различни стереотипа.

 Когато тя е две в едно, а той гради кариера. Случаят, когато жената има достатъчно енергия, която да отдели както за своята професия, така и за домакинската работа извън работно време. Мъжът в тази ситуация е изцяло концентриран в изграждането на кариера. Тук мъжът, изцяло обзет от идеята да изгради грандиозна кариера в живота си е само и единствено съсредоточен върху работата. Не забелязва какво върши неговата половинка за него и семейството. Ако се появи проблем между тях си мисли с какво толкова е сбъркал, в края на краищата, ако не е неговата професия и парите, които печели семейството и дома и на двамата нямаше да съществува. Тя се разкъсва между това как да организира дневните си планове и да помисли какво да сготви вечерта. Чуди се защо мъжът й не я оценява, колкото й се иска. Та не вижда ли, че тя освен да ходи на работа и изкарва пари, което и той прави, се грижи за цялото домакинство в семейството.

Когато и двамата градят кариера. Тук и двамата се стремят към кариерата. Домакинската работа е доста на заден план. Стига от време на време да се поддържа чистота и уют и да има разнообразие от доставка на храна по домовете, всичко е наред. И двамата са сериозно вглъбени в кариерата. Доста често приемат своята връзка като хубаво развлечение и рядко обмислят нейното задълбочаване.

 Когато двамата работят и двамата си поделят домакинските задължения. Ето това вече е модерен свят. Тя работи, той работи, тя чисти, той готви, тя пере, той бърше праха и си поделят и разменят ролите. Щом искаме равноправие, нека имаме равноправие.

 Когато тя гради кариера, а той е две в едно. Идентична ситуация на първата. Тук жената е по-агресивна. Та преди няколко десетки години не е прието жената да се занимава с бизнес, какво ли би разбирала тя. Сега обаче тя иска да докаже, че не само може да се занимава с бизнес, а и е доста по-добра от мъжа. Тя се превръща в хищник, на всяка цена ще покаже, че нейните способности надминават неговите.

Спазване на патриархалния стереотип – жената да си гледа домакинската работа, а мъжът да се грижи за осигуряването на пари в къщата. Макар и някои да мислят, че е вече остарял, този стереотип се среща често при нас. Тя, макар и вече не толкова смирена, а „отракана” от новото време, покорно стои вкъщи и се занимава изцяло с домакинска работа, отглеждане на децата, но същевременно поддържане на собствения си външен вид безупречен. Докато той не желае жена му да работи, чувствайки се силен и могъщ, превъзхождайки я многократно й повтаря кой осигурява насъщния в дома им.