Виртуалният секс

vs.jpgПодобно на другите технически открития /фотографията, киното, телевизията, телефона/  и електронната мрежа бе въвлечена в индустрията на сексуалните сурогати. Съвременният мъж повече от всякога е готов да ползва нейните услуги. Той е постоянно зает и в графика на деловите му ангажименти почти не остава време за ухажване, за интимни разговори и любовни разточителства. Той се нуждае от секс, който консумира “на крак” – бързо, лесно, неангажиращо.
За разлика от реалните отношения с жените, които стават все по-сложни, виртуалният секс е постижим само с едно кликване. Вместо да се чуди как да решава неизбежните конфликти с интимния партньор, днешният компютърен мъж има шанса да разтовари сексуално си напрежение без какъвто и да е риск от отхвърляне и провал, при това без излишни усложнения и на достъпна цена.
За да откликнат на тези потребности през последните години подобно на заведенията за бързо хранене в мрежата непрекъснато никнат еротични сайтове, които предлагат “секс на екс”. Интернет с неограничените си възможности за аудио-визуална комуникация в реално време е идеалният технически посредник защото е освободен от цензура и запазва анонимността на потребителите. Не случайно асортиментът на виртуалния “Мак Доналдс” за еротични наслади непрекъснато се обогатява – от традиционните пиршества за окото, до клубовете за запознанства и анонимните стаи за разговори. Не е далеч и времето, когато чрез Интернет ще сме в състояние да получаваме и тактилни чувствени изживявания, което ще направи електронното общуване още по-автентично.
Единствено от нас зависи дали ще използваме мрежата само като  сурогат, запълващ сексуалните ни дефицити, или ще я превърнем в партньор, чрез който можем да направим интимните си отношения по-добри.