bitumni-keremidi

Битумни керемиди – трайни и стилни

Всички видове покривно покритие имат своите недостатъци. Затова потребителите, които избират покривно покритие, преди запитването за цена, започват да се интересуват за качествата на керемидите и какви проблеми може да имат през годините. В този текст накратко ще разгледаме положителните качества на битумните керемиди на фона и на техните недостатъци.

Както положителните страни на битумния покрив, така и негативните се проявяват, когато изпълнението не е качествено. Каквото и да говорим за заводски дадености, трябват опитни майстори, които да инсталират покривното покритие. Само опитната ръка може да направи инсталацията според предписанията и чак тогава започват да се проявяват предимствата в случая на битумните керемиди.

Битумният покрив е много траен и издръжлив. Самите керемиди имат висока якост на опън, така че е малко вероятно да се развият някакви пукнатини, които се получават при други плоски и мембранни покриви. Битумът е многократно тестван срещу вятър, пожар и градушка, така че е малко вероятно да бъде повредени в случай на форсмажорни климатични феномени. С гаранцията на производителя, също може да да се установи сравнителното дълголетие на битумния покрив.

Без значение от избрания вид битумни керемиди, самата инсталация, когато вече е поставена върху покрива изглежда сякаш керемидите са споени заедно. Това освен, че създава неотразим външен вид и стилна визия на покрива, позволява да не се образуват предпоставки за течове. Самият факт, че можете да изберете различни цветове шингли и да ги обсъдите като вариант с проектантите, вече създава опциите за стила, който ще излъчва жилищната сграда откъм екстериора. 

Използвайте възможността предварително да разгледате различните видове битумни керемиди откъм форма и цветове; да прочетете различните им функции спрямо моделите, за да разберете кои за какъв климат са подходящи, кои за какъв вид покрив са предназначение и така нататък. Специалистите по темата би трябвало да ви дадат достатъчно информация преди да направите категоричен избор.

Източник: https://armormat.com