tiaitoi.net

Няколко трика за кърмене, които всяка кърмеща майка трябва да знае

Всяка кърмеща майка ще ви каже, че има неща, които би искала да знае по-рано, като например хакове за кърмене или съвети и трикове за кърмене. Защото, нека си признаем, кърменето си има своите трудности.

Как да направим кърменето по-лесно

Нека започна с това, че кърменето не винаги е лесна професия. Разбира се, това е, което според експертите е най-доброто за бебето, но по пътя има много предизвикателства, които невинаги правят кърменето приятно преживяване за майките. Процеса на кърмене трябва да бъде приятно изживяване както за майката, така и за бебето.Комфорта трябва да е налице. Един от главните съвети е майката да подбере дрехи удобни за нея, а бебето да е с бебешки памперси, които не му създават дискомфорт.

Кърмих и трите си момчета (дори в най-горещото и неприятно време!) и всяко преживяване беше уникално, както и кривата на учене на бебето. Но имаше няколко неща, които допринесоха за моя успех и които бих искала да споделя.

Хранене, основано на търсенето

Точно това означаваше храненето на бебето ми на поискване. Позволявах на бебето да се кърми винаги, когато показваше признаци на глад, като например ококорване или притискане на устните. Много хора предпочитат да хранят бебетата си през 3-4 часа, но аз открих, че поднасянето на гърдата на бебето винаги, когато то показваше признаци, ми помогна да задоволя нуждите му от развитие и хранене. За две от моите деца това означаваше да се хранят на всеки 1-2 часа. Беше изтощително, но този първоначален график помогна на мен и на бебето да придобием навика да кърмим.

Хидратиране

Изключително важно е да се поддържа хидратация по време на кърмене. Тялото ви работи извънредно, за да произвежда достатъчно течности за хранене на бебето. Беше от решаващо значение да пия много вода, за да произвеждам повече кърма. Това беше нещо, което се опитвах да правя колкото се може повече, докато кърмех. Уверих се, че пия много вода през деня и държах до леглото си съд с нетоксична вода, в случай че ми потрябва. Препоръчвам ви да си купите бутилка за вода за многократна употреба, защото тя:

а) улеснява зареждането през деня;

б) предпазва ви от токсините, свързани с BPA, които се съдържат в някои пластмасови бутилки;

в) служи за визуално проследяване и напомняне кога трябва да заредите отново през деня!

Друг важен фактор, който улесни кърменето ми, беше подкрепата, която получих. Съпругът ми го насърчаваше заради всички ползи за здравето (и, разбира се, това му освобождаваше част от времето), а сестрите и майка ми ми даваха безценни съвети за всичко – от това коя помпа да използвам до това какви кремове и храни да ям, за да подпомогна производството – това ми беше полезно, когато дойде време да правя запаси, когато се налагаше да отсъствам от бебето за един ден!

Потърсете риза, подходяща за кърмене.

Когато искате малко повече уединение по време на кърмене, ще ви трябва риза за кърмене. Подходящата за кърмене риза е бързо решение, ако не разполагате с такава под ръка.

Опитайте метода на двете ризи, който изисква да вдигнете само едната риза, за да нахраните бебето. Вече няма да излагате на показ целия си корем, след като имате втората риза отдолу. Когато горната риза покрива горната част на гърдата, това кара кърмещата майка да се чувства по-комфортно.

Това е методът, който използвам сега с третото си дете, но не го бях обмислила първия път. Въпреки това разчитах на горнище за кърмене, което следваше принципа на двете ризи. Какъвто и вариант да изберете, имайте предвид този момент!

Като покривало за кърмене използвайте шал.

Безкрайният шал е чудесна алтернатива на покривалото за кърмачки или ризата за кърмене. Тези неща са невероятни – те не само са забавен начин да облечете обикновена дреха (дрехите на новите майки не винаги са най-добрите), но и правят кърменето на обществени места лесна задача!

Възползвайте се от хакването на ленти за коса.

Този фантастичен съвет за кърмене ми беше споделен от педиатър. Лесно е да забравите от коя гърда последно сте хранили бебето, когато го храните през нощта и превключвате от едната на другата. Носенето на лента за коса на гърдата, от която храните, може да помогне на уморената нова майка да си спомни от коя страна да започне храненето за следващото хранене. (Клипсовете за кърмене, прикрепени към сутиена, са друг вариант за следене!)

Закупете много подложки за кърмене.

Всяка кърмеща майка ще бъде разочарована в някакъв момент. Когато дойде време за хранене и млякото ви излезе със или без присъствието на бебето. Загубила съм представа колко пъти ми се е налагало да хвърлям поредната напоена риза в коша за пране или да се чувствам неудобно на публично място без подплънки за кърма. Подплънките за кърмене, независимо дали са за еднократна употреба, или могат да се перат, улесняват много живота… и могат да ви помогнат да избегнете неудобни ситуации!