minimalizam-v-banqta

Минимализъм в интериора банята

minimalizam-v-banqta  Минимализмът отдавна се наложи като практичен и елегантен интериорен стил. Как да го използваме при обзавеждането на банята, ще разберем сега.

Едни от най-характерните белези на минималистичния дизайн са гладките и чисти линии, както и липсата на орнаменти – като цяло декорациите са пестеливи и цветовете предимно монохромни.

 
Този стил дава превес на рационалния подход в интериорния дизайн, като се фокусира предимно на неговата функционалност. Аскетичен, но очарователен с изобилстващи геометрични форми, минимализмът представя едно ново естетическо виждане за живот в близост до природата, съобразен с опазването на околната среда и грижата за нея.
Използват се предимно естествени материали като дърво и керамика, както и модерни иновативни сплави с красив и ефектен вид.

 
За да постигнете модерен минималистичен интериор в банята, изберете комбинация от няколко варианта за облицовка на стените и пода, които да се съчетават добре помежду си и въпреки това да изглеждат различни и интересни.
Колкото до вида на мебелите, всичко, което дава усещането за простор е за предпочитане – размерите не са големи, но за сметка на това функционалността и практичността е задължително на ниво.

 
Важна роля в минималистичната баня е отредена на осветлението. Изобилие от осветителни тела, които дават възможност бързо и лесно да изберете желаната сила на осветеност, са най-доброто решение.

Осветлението в зоната и душа, както и в тази, на огледалото, трябва да бъде достатъчно силно, докато в другите зони може да заложите на по-приглушена светлина.

Отличен вариант са и LED лентите, които можете да инсталирате по рафтовете и шкафовете в банята.

 
При избора на аксесоари за минималистичната баня трябва да се придържате към хармоничното съчетание на всички елементи.

Цветовите съчетания са в земни, пастелни тонове, като най-предпочитан е монохромният интериор. За да се избегне опасността от монотонност, дизайнерите съветват да се добави минимум едно ярко цветно петно, което може да бъде кокетно килимче, закачалка в ярка окраска, кърпи, осветителни тела и всичко останало, за което можете да се сетите.