spalno-belo

Качествено спално бельо

spalno-belo  Спалното бельо преди всичко е необходимост, израз на личен вкус и предпочитания. То определено може да промени атмосферата в спалнята, да я украси и да внесе много уют.

На пазара се предлага богат избор от спални комплекти по отношение на материи, качество, вид и цена. Може да намерите спално бельо, което е изработено от естествени материи, както и спално бельо, изработено от изкуствени полиестерни и смесени, което обаче не е толкова комфортно и меко както първото.

Качеството е от много голямо значение и ако държите на него, заложете на памучните материи, които са с висока плътност и високо съдържание на памук. Такива са памучен сатен, ранфорс и перкал. Те са изключително комфортни и имат свойството да прохлаждат през лятото и да топлят през зимата.

Спалните комплекти, изработени от изкуствени и смесени материи, се предлагат на по-ниски цени, но също имат висока устойчивост и се поддържат се много лесно. Тези материи са подходящи за покривала, шалтета, кувертюри, завеси, покривки и т. н. Такива са поли-котън със съдържание 50 към 50 памук и полиестер, микрофибър, който е смес от полиестер, полиамид и полиуретан, както и файбърбраш, която е изцяло полиестер. И трите материи са меки, здрави и почти не се мачкат.

Освен с материята, при избора на спален комплект трябва да вземете в пред вид размера, както и цвета, който трябва да си подхожда с останалото обзавеждане в спалнята.