Как да увеличите скоростта на метаболизма си

energy___metabolism.jpgМетаболизмът е биологичен термин, който се състои от два процеса (анаболизъм и катаболизъм) в организма. В нашето тяло се извършват физически и химически процеси. Метаболизмът е химически процес в тялото и води до разрушаване на химическите вещества (по настоящем в храната). Метаболизмът е свързан с енергията. В анаболизма простите вещества се комбинират и образуват сложни, мазнини, които се съхраняват в организма, като телесна мазнина и се разпадат на по-късен етап, чрез освобождаване на енергия, докато катаболизмът разпределя хранителните частици в организма с помощта на кислород, които „доставят” енергия за извършване на различни функции в организма. Нормата на метаболизма зависи от различни фактори, като – възраст, пол, занятие, физическа активност и др. Нормата на метаболизма намалява с нарастване на възрастта, тя е по-ниска при жените, отколкото при мъжете и е по-висока при хора, които имат акттивна работа, свързана с много физическа дейност.

Ето някои съвети за увеличаване на нормата на метаболизма в организма чрез прости упражнения:

-         Колоездене: Колоезденето за един или половин час повишава скоростта на метаболизма в продължение на поне 12 до 14 часа. Като колоезденето увеличава сърдечната честота и поток на кръв и изгаря допълнително количество калории, което води до увеличаване на метаболитната скорост.jogging.jpg

-          Джогинг: Джогингът за половин час помага за допълнително изгаряне на калории на момента и повишава скоростта на метаболизма на тялото, поради което никога не се чувствате уморени.

-         Йога: В йогата са налице както физически, така и дихателни и други упражнения, които помагат за увеличаване на метаболитната скорост на тялото и при изгаряне на допълнителни калорри в организма.

u_nenia.jpg-         Редовни упражнения: Редовните упражнения, които се изпълняват правилно, помага за увеличаване на метаболитната скорост. Ако е възможно повторете упражненията два пъти на ден за поддържане на постоянна метаболитна скорост през целия ден.

-         Аеробика: Аеробиката е един от най-срещаните методи за увеличаване скоростта на метаболизма на тялото. Аеробиката е един от най-ефективните методи за изгаряне на калории, тъй като тя изисква скокове и други физически техники, които трябва да упражнявате.

Така може да увеличите нормата на вашия метаболизъм. Не прекалявайте с упражненията, правете ги докато се чувствате удобно, след това може да ги спрете, за да си починете.

2 thoughts on “Как да увеличите скоростта на метаболизма си

  1. Pingback: pligg.com

Comments are closed.