detski-igrachki

Какво представляват плюшените животни за децата и защо ги гушкат?

За много деца не е лесно да заспят, някои защото са неспокойни, други от страх да не спят в стая, различна от родителите си, а трети от страх, че чудовището в килера ги напада.

В началото не е лесна задача да накарате малките да спят сами, но това, което може да им помогне, е да спят с плюшено мече, за да се чувстват придружени.  Всяко дете иска да бъде придружено през повечето време, и какво по-хубаво от едно от пухкавите, големи и сладки животинчета.

Наличието на плюшено животно за деца помага да се създаде усещане за мир, сигурност и комфорт, то може да помогне на малките да намалят нивата на стрес и нервност поради приятното и меко докосване. Когато детето трябва да се научи да спи само, е много полезно като родителите да им кажат, че не са сами, че са придружени от плюшеното мече и че те ще се грижат за него.

Помага да се развие въображението, да се научи да управлява емоциите си и да експлоатира креативността им. Всички деца обичат да си представят ситуации със своята кукла, като например да играят, че са герои на битка. Тези дейности ще бъдат отразени в живота на възрастните.

Понякога за родителите е трудно да накарат децата си да придобият такива необходими и здравословни навици като миенето на зъбите три пъти на ден, например.

Фактът, че имат плюшено животно, насърчава децата да извършват този вид действия, защото те имат възможността да научат куклата си как да си мие зъбите правилно и да се чувстват по-възрастни и отговорни .

Предимството на плюшеното животно да спи е спокойствието и сигурността, които то дава на малкото, така че  да не се чувства самотено по всяко време. Той е добър спътник при дълго пътуване или докато чакате среща с лекар. Понякога дори пожарникари и полицаи използват плюшени мечета, за да спасяват деца при инциденти.