Интериорни врати за помещение с повишена влажност

При избор на интериорни врати за басейн, баня, кухня, мокро помещение, сауна, е необходимо да се подхожда много внимателно.

Поради повишената влажност и нейната постоянна промяна в тези помещения вратите може да се деформират.

Например, такава промяна има при вземане на топъл душ, когато температурата в банята се повишава, а в прилежащото помещение остава непроменена.

В помещението на басейна или банята понякога влажността може да достигне 70 – 80 % през различните периоди, за това тук вратите са подложени на значителното въздействие на парата във въздуха.

Освен това парата попада на самата конструкция, което може да предизвика подуване.

За това за помещения с повишена влага са подходящи само някои модели.

Най-оптималният вариант в този случай са интериорните врати от PVC. Те не поемат влагата, дори при непосредствен контакт с нея. Не се подуват и деформират както дървените врати или тези с фурнир.

Конструкциите, направени от PVC, не се деформират при взаимодействие с влажна среда (тяхната абсорбция на вода е около 0,1 % – 0,3 %), отлично издържат резките промени на температурата продължително време, не са подложени на гниене, грижите за тях са много лесни.

Икономичен вариант за помещения с повишена влажност са дървени интериорни врати, облицовани с пластмаса и боядисани.

Покрити с високотехнологично фолио те запазват структурата и цвета на дървото, придобиват влагоустойчивост.

Боядисаните варианти са много хигиенични – лесно се мият, могат да се дезинфекцират и да се ползват миещи препарати. Не са скъпи, защото под боята, по принцип, се използва боров материал. Те не поемат влагата, защото боята не позволява нейното проникване вътре.

Алуминиевите интериорни врати са също добро решение. При тяхната изработка има възможност страните да бъдат боядисани в различни цветове, съобразени с общия интериор на антрето и помещението, за което са предназначени.

Съвременните технологии и материали позволяват да се изработят всякакви конструкции, отговарящи на всички изисквания на клиента.

Фирмите, занимаващи се с производство на интериорни врати, могат да направят за вас точно желания модел, подходящ за вашето помещение.

Интернет позволява лесно да се ориентирате към подходящата фирма след като разгледате каталога на предлаганите модели.

Добре разработените сайтове, с пълна информация за продуктите и точно посочени данни за контакти, улесняват потребителя в търсенето на желаната услуга.