ipotechen-kredit-8

Как да изберем най-добрия кредит за превозно средство?

Намирането на най-добрия кредит за закупуване на кола не е свързано само с количеството пари, затова ви препоръчваме да вземете предвид следните фактори:

Срокът: е времето, което трябва да изплатите заема на предприятието. Тоест, след като получите кредита, трябва да плащате такса всеки месец през договореното време.
Лихвеният процент: лихвата е таксата, начислявана от банките за отпускане на пари, а процентът е стойността на тази такса. При заемите за превозни средства можете да намерите фиксирани или променливи лихви.

Фиксиран лихвен процент: лихвата не се променя през целия срок на кредита. Това може да е опцията за вас, ако предпочитате да правите месечно плащане на сума, която не се променя.

Променлив лихвен процент: лихвеният процент ще се променя от време на време според основния пазарен лихвен процент или друг лихвен процент, известен като “индекс”. Това може да е опцията за вас, ако имате финансова сила, защото колкото по-дълъг е срокът, толкова по-голям риск може да поемете, защото това означава, че има повече време индексът да варира и таксите да се увеличават.

Дребният шрифт : Има определени условия, които карат заемите за автомобили да се променят. Например, различно е да поискаш заем за закупуване на нова кола,

КАК ДА ПОЛУЧИТЕ ЗАЕМ ЗА КОЛА, КОГАТО ИМАТЕ ЛОША КРЕДИТНА ИСТОРИЯ

Ако сте успели да получите лош кредитен рейтинг, не се отчайвайте, когато дойде време да пазарувате нова или внимателно използвана кола. С правилната подготовка и стратегия дори тези с лоша кредитна история могат да получат заем за автомобил.

Преди да кандидатствате за автомобилни заеми, трябва да имате представа как да изглеждате на хартия пред потенциални заемодатели и кредитори. От решаващо значение е да се представите в най-добра светлина, за да бъдете разгледани за кредит.

Опитайте се да подобрите кредитните си резултати . Оценете какво можете да коригирате във вашите кредитни отчети, за да можете да подобрите кредитния си рейтинг.

Платете или направете договорености за плащане за всичко, с което можете да се справите разумно. 

Добавете добрия си кредит към отчетите си . Кредитните отчети често не отразяват добрата ви история на плащанията, което не дава на потенциалните кредитори пълна картина на вашите финансови навици. В много случаи обаче е възможно да добавите своя добър кредит, въпреки че струва малко повече.

Започнете да изграждате нов кредит . Кандидатствайте за защитена кредитна карта, която всъщност е карта, по която вече сте изплатили остатъка.

Също така имайте предвид, че самото наличие на картата не прави нищо за вашите отчети. Трябва да го използвате и да плащате сметките си навреме, за да се регистрира положителната активност във вашия кредитен рейтинг.