osvetlenie

Варианти за декорация на банята

Фаянсови плочки или панели за стените

faqnsowiplo  Фаянсовите плочки и стенните панели са двата най-разпространени варианта за облицовка на стените в банята.

 
Пластмасовите панели печелят доверие с лесната си инсталация, както и с огромното си разнообразие от цветове. Това е от огромно значение и дава голямо предимство, в случай, че човек търси точно определени нюанси, за да постигне пълна хармония в декора.

 
Но все пак не бива да пропускаме факта, че пластмасата не се слави като особено хигиеничен материал.

 
Фаянсовите плочки са другия най-популярен вариант за облицовка на стените и пода в банята. И наистина, пазарът е залят с разнообразие от дизайни. Със една сполучлива комбинация текстура и цвят можете да постигнете страхотни резултати.

 
Елегантните стенни панели, които са изработени от стъкло или керамика, също са много оригинална и модерна опция за декорация на банята. Съществуват много луксозни модели, с чиято помощ можете да постигнете уникален декор.

 
Осветлението като декорация

osvetlenie
Осветлението е важна част от декорацията на банята. За по-малки пространства се препоръчват вградени таванни лампи, с регулируем режим на включване, за да можете да избирате необходимото ниво на осветеност. В по-просторните бани можете да заложите на няколко открити осветителни тела, които, разбира се, задължително трябва да бъдат в унисон с общия стил на банята.

 

Аксесоарите в банята

aksesoari Те са важен детайл от интериора, защото му придават завършеност. В никакъв случай не бива да се пренебрегват, ако желаете да създадете уютна и комфортна атмосфера.

 
Обърнете внимание на общата цветова схема – цветът на аксесоарите трябва да си кореспондира с нея. Формата също е от значение. Например, за по-романтичен стил, можете да използвате висящи кошници, в които да поставите по-дребните лични вещи. Ако държите на модерния минимализъм, то тогава приберете всичко в контейнери в изчистени геометрични форми.

 
И не забравяйте – вашата баня може да се превърне в едно истинско райско кътче, стига да положите малко усилия!